Călin Bota, deputat de Maramureș: Bugetul pe 2021 prevede o creștere economică de cel puțin 4,3% din PIB - Ziarul de Maramures

Călin Bota, deputat de Maramureș: Bugetul pe 2021 prevede o creștere economică de cel puțin 4,3% din PIB

Deputatul Călin Bota a precizat în cadrul conferinței de ieri, care s-a desfășurat la sediul PNL Maramureș, faptul că bugetul pentru anul 2021 se bazează pe investiții care aduc o creștere economică sănătoasă României.

Demnitarul a declarant că bugetul prevede o creștere economică de cel puțin 4,3% din PIB.

Călin Bota, deputat liberal: ”Bugetul pentru 2021 se bazează pe investiții care aduc o creștere economică sănătoasă, din care să putem susține ulterior creșteri de pensii, salarii și alocații. Este un buget pentru venituri cu adevărat mai mari, care să nu fie subminate de mari creșteri de prețuri ca pe vremea PSD, venituri care să fie realizate din creștere economică, nu din împrumuturi. Nu este un buget de austeritate în condițiile în care sunt prevăzute cheltuielile mai mari decât în anul precedent. Bugetul prevede o creștere economică de cel puțin 4,3% din PIB, generată în mare proporție de investiții publice în infrastructură, cu efecte de multiplicare în economie.”

Bota a amintit și de majorările făcute în ceea ce privește salariul minim garantat, alocațiile copiilor, dar și despre fondurile destinate plății pensiilor din sistemul public.

Călin Bota: ”Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată s-a majorat la 2.300 lei lunar, începând cu data de 13 ianuarie 2021, ceea ce reprezintă o creştere de 3,1% faţă de luna decembrie 2020. La capitolul alocaţie de stat pentru copii, din ianuarie 2021, cuantumul acesteia s-a majorat cu 16% faţă de valoarea din decembrie 2020. În mai puțin de șase ani, PNL a reușit să crească alocațiile de la 42 lei în 2015, la 214 lei, acum. Fondurile destinate plăţii pensiilor din sistemul public de pensii pentru anul 2021 sunt în sumă de 87,472 miliarde de lei, respectiv 7,83% din PIB.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!