Acordarea asistenței medicale prin intermediul telemedicinei. Călin Bota, deputat: ”Legea urmează să fie promulgată” - Ziarul de Maramures

Breaking News

Acordarea asistenței medicale prin intermediul telemedicinei. Călin Bota, deputat: ”Legea urmează să fie promulgată”

Acordarea asistenței medicale prin intermediul telemedicinei este un proiect important pentru sănătatea maramureșenilor și a tuturor românilor, consideră deputatul liberal Călin Bota.

Unul dintre avantajele principale ale telemedicinei este posibilitatea diagnosticării rapide a pacienţilor şi aplicarea protocoalelor medicale prin asigurarea interconectării rapide a specialiştilor din sănătate.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Am votat ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, proiectul de lege care permite acordarea asistenţei medicale prin intermediul telemedicinei, de către toate unităţile publice şi private, indiferent dacă acestea se află sau nu în relaţie contractuală cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Implementarea sistemului de telemedicină la nivel naţional reprezintă un pas important pentru sistemul sanitar din ţara noastră, având în vedere deficitul de resurse umane din sistem. Prin legea votată ieri, creștem accesibilitatea la serviciile medicale moderne, în mod special pentru cetăţenii din mediul rural sau din zone cu acces dificil în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale de specialitate. Telemedicina oferă şi șansa unei consultaţii alături de specialişti multipli în vederea identificării celei mai adecvate scheme de tratament şi monitorizarea anumitor afecţiuni de la distanţă. Prin intermediul telemedicinei pot fi oferite următoarele servicii medicale: teleconsultaţia, teleexpertiza, teleasistenţa, teleradiologia, telepatologia şi telemonitorizarea.

Prin această lege, care merge la promulgare, se va asigura accesul tuturor pacienţilor la servicii de calitate şi consultaţii medicale din partea celor mai buni specialişti.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!