Primăria din Borșa pregătește portofoliul de proiecte pentru PNDL 3-parcări etajate, străzi modernizate, stații de tratare a apei potabile, centură ocolitoare

Primarul Ion Sorin Timiș alături de echipa sa, pregătește portofoliul de proiecte pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 3.

Ion Sorin Timiș, primar oraș Borșa: ”Avem o serie de proiecte extrem de importante care urmează să fie derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 3, iar dintre acestea aș dori să menționez proiectul care va fi implementat la Pârtia Olimpică Borșa unde vor fi construite parcări etajate și la nivelul solului. Vorbim despre 1.200 de locuri de parcare, dar și despre 3 km de străzi care vor fi rehabilitate, modernizate.”

Întrebat despre celelalte proiecte, care vor intra în portofoliu, Timiș a venit cu câteva exemple:

”Modernizarea străzilor din Cartierul Repedea (Repedea, Brusturi, Valea Tisei, Soarelui, Măgura, Puzdrele, Stanilor, Frăsinel, Agricultorilor, Cultivatorilor, Crângului, Obratei). Aici, vor fi realizate și lucrari de canalizare ape menajere pe o lungime de 8,7 km și asfaltare străzi pe o lungime de 16 km. Un alt proiect important pentru comunitatea noastră vizează rețeaua de canalizare din Cartierul Fântâna (zona turistica) cu străzile Fântâna, Cascada, Prisaci, Vișeuț, Complex și Preluca Tătarilor. Avem documentele pregătite și pentru construire statiei de tartare a apei potabile pentru cartierele Baia Borșa și Rotundu aferentă captării de apă Balasana. Vom moderniza și stația de tratare a apei potabile la captatea de apă Fântâna. Aici doresc să vin cu o completare. Această captare de apă asigură necesarul de apă potabilă pentru 50% din locuințele din Borșa. Un alt proiect demn de menționat ar fi podul nou peste râul Cisla în zona sediului Poliției și realizarea variantei de ocolire a zonei centrale pentru mașinile care merg spre și dinspre Baia Borșa spre centru orașului.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!