RUȘINICĂ: O stradă din Cartierul Ferneziu asfaltată pe jumătate; lipsă asfalt ”alocat”; din dragoste pentru băimăreni

Pardon, din dragoste pentru banii băimărenilor

O stradă din Cartierul Ferneziu asfaltată pe jumătate, din dragoste pentru băimăreni. Pardon, din dragoste pentru banii băimărenilor.

Cetățenii de pe Valea Tinei din Cartierul Ferneziu, reclamă! Și reclamă, drept! Nu cer altceva decât ASFALT pe strada lor.

În anul sfânt 2023, iată că, avem în municipiul reședință de județ și o stradă reabilitată pe jumătate, din lipsă de asfalt ”alocat”, a explicat localnicilor, constructorul, la vremea respectivă…E de noaptea minții, pardon de râsul curcilor, dacă e să privim spre gabaritul Executivului băimărean, cu ștaif! Și spune ștaif nu doar așa, ci raportându-ne la câtă dragoste și iubire emană clădirea Primăriei Baia Mare prin ferestre, pereți și uși.

În necazul lor, oamenii au sesizat lipsa asfaltului și dorința lor nemărginită de a avea un drum de acces demn de anul 2023, consilierului local Bogdănel Gavra, care s-a deplasat la locul cu pricina.

Inițial, sesizarea cetățenilor a fost făcută alesului, căci deh, degeaba scriu oamenii pe pagina de Facebook a edilului, că nu are sens; din prea multă dragoste pentru Baia Mare și băimăreni.

Vă redăm mesajul integral: ”Vă scriu în numele cetățenilor care locuiesc pe strada Valea Tinei din cartierul Ferneziu, zonă menționată ca fiind foarte ”dragă” actualului edil. Și pentru că facem și noi parte din UAT-ul numit Baia Mare avem pretenția ”exagerată” să avem asfalt pe strada noastră. După îndelungi solicitări, sesizări și petiții în urmă cu vreo 3 ani s-a inceput asfaltarea. Toate bune și eram aproape să devenim niște oameni fericiți doar că lucrările s-au oprit la jumătate, motivul invocat de constructor fiind că s-a terminat cantitatea de asfalt alocată. Domnule Gavra vă rugăm să verificați la Primărie ce s-a întâmplat cu acest proiect, dacă și când vor fi reluate lucrările pentru a fi și finalizate.”

Stimați cetățeni de pe Valea Tinei, exact cum am scris și sus, de prea mult drag aveți drumul asfaltat pe jumătate. Bucurați-vă! Căci ce ați votat, pe bună dreptate ați și primit. Să nu uităm că, în anul 2020 tot orașul s-a transformat într-un mare șantier fiind reabilitate bulevardele și străzile din cartiere. A dat bine, nu? Și a dat bine ca și imagine publică, în an electoral. Însă cam atât a fost tot… V-ați făcut treaba, stimați băimăreni! Și credem că, la fel veți face și în 2024 când veți intra în secțiile de votare…Pentru că nu vă învățați lecția primită…

Revenind la subiect, consilierul local Bogdănel Gavra a mers pe Valea Tinei pentru a vedea care este situația.

Bogdănel Gavra, consilier local: ”Cunosc zona am fost la fața locului să mă întâlnesc cu oamenii și întradevăr asfaltarea nu este integral realizată (lipsesc cca 40 m) ceea ce presupune că trebuie un efort financiar mic pentru finalizarea lucrărilor. Când ai un buget sărac, uneori cheltuit pe evenimente publice lipsite de relevanță, rezolvarea nevoilor cetățenilor și ale orașului devin probleme greu de rezolvat. Am toată înțelegerea pentru băimărenii care nu doresc nimic extravagant, pretențiile lor fiind firești într-un oraș european din secolul XXI. Voi solicita Serviciului Infrastructură din cadrul Direcției Utilități Publice o informare privind situația proiectului de reabilitare a străzii Valea Tinei, inclusiv dacă au fost verificate sesizările privind utilizarea materialului asfaltic pentru lucrări private în zonă. În cartierele municipiului Baia Mare, toate străzile trebuie aduse la aceleași standard.”

Așa este, toate străzile ar trebui aduse la aceleași standarde. Cel mai probabil cetățenilor de pe Valea Tinei le va surâde norocul doar anul viitor căci deh, 2024 e an electoral și nu v-a mai conta că ați stat 4 ani și nu 3, cu un drum asflatat pe jumătate…VOTAT!

Rușinică, Executivului băimărean pentru că, realmente nu le pasă!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!