Unitățile de învățământ din Vișeu de Sus vor fi dotate pe bani europeni - Ziarul de Maramures

Unitățile de învățământ din Vișeu de Sus vor fi dotate pe bani europeni

Anunțul a fost făcut de primarul Vasile Coman. Acesta a precizat că valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 5.717.479 lei, bani europeni.

Pentru realizarea proiectului au fost implicate și unitățile de învățământ.

Vasile Coman, primar Vișeu de Sus: ”În urma parcurgerii etapelor de verificare, proiectul depus de către noi, cu implicarea tuturor instituțiilor de învățământ din oraș, în vederea dotării acestora cu mobilier, echipamente IT de ultimă generație (laptopuri, table interactive, softuri educaționale, etc) precum si materiale didactice, a obținut 98 de puncte dintr-un total de 100. Valoarea totală a proiectului este de 5.717.479 lei, bani europeni care vor schimba în mod semnificativ calitatea actului educațional, condițiile de învățare și întreg sistemul de învățământ din orașul nostru. După aprobarea, tot prin PNRR, a proiectelor de renovare energetică, prin care toate instituțiile de învățământ din oraș vor fi reabilitate, completăm „lista nevoilor” și cu această finanțare aprobată, atât de importantă pentru toată lumea.

În următoarele luni urmează semnarea contractului de finanțare și lansarea procedurii de achiziție, a mai precizat Coman.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!