Auto: Sebastian Loeb, învingător în etapa a noua a Raliului Dakar

Pilotul francez Sebastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme) a câştigat etapa a noua a Raliului Dakar, desfăşurată marţi între Riad şi Haradh, obţinând cu această ocazie a treia sa victorie la secţiunea auto de la debutul cursei din Arabia Saudită, notează Agerpres.

Loeb, care a profitat de o problemă mecanică a sud-africanului Henk Lategan (Toyota), a fost înregistrat cu timpul de 3 h 07 min 24 sec la finalul celor 358 km cronometraţi ai etapei de marţi, reuşind să-l devanseze cu 57 sec pe lituanianul Vaidotas Zala (Teletonika Racing), ocupantul locului secund. Podiumul a fost completat de francezul Guerlain Chicherit (GCK Motorsport), care a încheiat etapa la 01 min 08 sec de învingător.

Sebastien Loeb, deţinătorul recordului de titluri (9) cucerite în Campionatul Mondial de raliuri (WRC), a urcat pe locul al treilea în clasamentul general al Raliului Dakar, dominat în continuare de qatarianul Nasser Al-Attiyah (Toyota), clasat pe locul opt marţi, cu un avans de 1 h 21 min 57 sec faţă de brazilianul Lucas Moraes (Overdrive) şi de 1 h 43 min 08 sec faţă de campionul mondial francez.

Raliul Dakar continuă miercuri cu etapa a 10-a, în lungime totală de 624 km (114 km cronometraţi), cu startul la Haradh şi sosirea la Shaybah, oraş aflat în apropierea graniţei cu Emiratele Arabe Unite.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!