(VIDEO)Raliul Maramureșului 2021-Norris Măgeanu, președinte FRA: Este un raliu care s-a organizat în timp record.” Pilotul Simone Tempestini, campion național: ”Mă bucur că sunt la START”

Deschiderea oficială a Raliului Maramureșului a avut loc în cursul serii de ieri, 28 mai, 2021. În cadrul conferinței de presă, care s-a desfășurat tot ieri, Ionuț Pîrvu, președintele Asociației XPO Racing a declarat că este interesat să organizeze o nouă competiție, dar care să fie la nivel internațional.

La deschiderea oficială a competiției ”Raliul Maramureșului” au participat președintele XPO Racing, Ionuț Pîrvu, Ovidiu Pașca (XPO Racing), directorul organizatoric al primei ediții automobilistice, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, prefectul județului Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, Țăndărică, Mihai Morar, dar și alți invitați de marcă din viața sportivă.

Șeful administrației județene și prefectul de Maramureș au fost cei care au trecut tricolorul românesc peste autoturismele angrenate în concurs, oficiind astfel deshiderea competiției automobilistice ”Raliul Maramureșului”.

În cadrul conferinței de presă, pe lângă oficialități, au fost prezenți Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, dar și Simone Tempestini campion național.

Conferința a fost deschisă cu declarația primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș care a precizat că Raliul Maramureșului este un eveniment sportiv istoric.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: ”Mă bucur să fiu părtaș la acest eveniment pe care eu îl consider istoric. Astăzi renaște tradiția organizării unui eveniment de marcă în județul Maramureș. Mă bucur că și-au arătat deschiderea toate entitățile, respectiv Consiliul Județean, Prefectura Maramureș, entitățile cu caracter sportiv, presa, dar și Federația Română de Automobilism. Consider că este punctul de plecare într-o nouă eră și sper să nu mai aibă pauze. Îi mulțumesc colegului meu Ionuț Pîrvu, cel care coordonează Asociația XPO Racing, o entitate importantă în domeniul automobilistic sportiv, pentru ambiția pe care a avut-o. Mulțumesc partenerilor economici care au susținut acest eveniment. Le spun bun venit participanților și sunt convins că se vor simți bine la noi, acasă.”

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”Raliul Maramureșului se întoarce acasă. Sunt 14 ani de când nu a mai fost organizată această competiție sportivă și pe această cale îi felicit pe cei de la XPO Racing, pe Ionuț Pîrvu și echipa sa, pe toți voluntarii pe care i-au strâns în jurul lor pentru organizarea acestei competiții sportive. Le mulțumesc și consilierilor județeni, care au votat acest parteneriat cu XPO Racing, Primăriei Municipiului Baia Mare și tuturor sponsorilor acestei competiții, dar și Federației Române de Automobilism. Au venit în Maramureș mii de oameni care s-au cazat aici și care vor sta două-trei zile ca să vadă toate probele și care cheltuie bani în comunitatea noastră. Eu încurajez astfel de competiții și sunt convins că o dată ce va trece timpul vom avea tot mai multe astfel de colaborări fructoase. Urez succes tuturor participanților la competiție.”

Vlad Emanuel Duruș, prefectul județului Maramureș: ”Vă asigur de toată ospitalitatea maramureșenilor. Cred sincer că renașterile sunt mai îndrăgite decât începuturile. Acest eveniment este plin de însemnătate pentru noi deoarece se reîntoarce după 14 ani. Mulțumesc celor care au făcut posibil ca acest eveniment automobilistic să se întoarcă în județul nostru. Mult succes concurenților și îi felicit de pe acum pe cei care vor câștiga această cursă.”

Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism: ”Este un raliu care s-a organizat într-un timp record. Este un raliu care a apărut așa ca pasărea phonix. S-a muncit mult pentru organizarea acestui eveniment sportiv. Suntem extrem de încântați de ceea ce am găsit. Baia Mare are potențial și arată că i se potrivește acest tip de competiție. Competiția vine și cu beneficii pentru zona turistică, am înțeles că s-au epuizat spațiile de cazare și așa cum spunea domnul președinte Ionel Bogdan putem să facem mult mai multe aici. Sper să fie două zile bune, din punct de vedere sportiv, dar și pentru cei care vin să asiste la competiție. Mulțumesc frumos, tuturor!”

Simone Tempestini, pilot-campion național: ”Mă bucur că sunt aici, că sunt la START. Sper ca organizatorii să fie mereu interesați de un astfel de eveniment, care să ne bucure pe noi, sportivii, dar și pe cei care iubesc acest sport. Vă urez tuturor să aveți parte de două zile cât mai frumoase.”

Ionuț Pîrvu, președintele XPO Racing Baia Mare: ”Organizarea evenimentului stă pe umerii mai multor pasionați ai acestui sport, pe umerii unor tineri care se bucură că pot să trăiască această pasiune și din postura de organizatori nu doar din cea de spectatori. Competiția noastră se dorește a fi una care să combine pe de-o parte tradiția, iar pe de altă parte, viitorul, aici fac referire la faptul că avem piloți care au concurat acum 14 ani pe probele speciale, dar avem și piloți care participă pentru prima dată la această competiție. Îmbinarea între tradiție și viitor este dată și de probele speciale pe care le-am pregătit. Avem Cavnic-Hoteni-Gutin, dar avem și o noutate, Copalnic. Sper să fie o supriză plăcută deoarece proba specială se desfășoară prin două localități și necesită anumite măsuri de securitate ridicată. Pe această cale doresc să mulțumesc președintelui Federației, domnului Noris Măgeanu, care a avut încredere în noi și suntem convinși că și pe viitor ne va sprijini în organizarea unei competiții de mare anvergură, care va fi la nivel internațional. Mulțumesc oficialităților care ne-au arătat disponibilitatea și ne-au oferit sprijinul lor.”

Etapa care se desfășoară în acest weekend contează în Campionatul Național de Raliuri Betano, având coeficientul 1,2.
Raliul propriu-zis se desfășoară astăzi, 29 mai, dar și duminică, 30 mai. Parcul de service este situat pe Bulevardul Unirii în zona Hotelului Mara, acolo unde va fi și cartierul general. Parcul Închis va fi în centrul vechi al orașului.

ACTUALIZARE

Pilotul Simone Tempestini, câștigătorul absolut al primei ediții Raliul Maramureșului 2021.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!