O echipă de arheologi au descoperit topoare şi seceri datând din Epoca Bronzului

Membrii unei echipe de arheologi au descoperit topoare şi seceri datând din Epoca Bronzului pe un câmp din nordul Germaniei, au anunţat joi cercetătorii germani, citaţi de DPA, notează Agerpres.

”Cu siguranţă, este vorba despre unelte datând din perioada târzie a Epocii Bronzului, din intervalul 1.500-1.300 de ani î.e.n., unele dintre acestea având urme de uzură şi fiind încă destul de ascuţite”, a precizat arheologul Mechthild Freudenberg, responsabilul departamentului pentru artefacte din Epoca Bronzului din cadrul muzeului arheologic al oraşului Schleswig.

Colecţia a fost descoperită la finalul lunii septembrie de două persoane care sunt certificate în utilizarea detectoarelor metalice şi care au făcut săpături cu permisiunea proprietarilor unui teren situat în apropierea oraşului Fahrdorf. După ce au dezgropat două topoare din bronz, cele două persoane au sistat săpăturile şi au informat autorităţile locale.

Până în prezent, arheologii au descoperit patru topoare, o suliţă şi şapte seceri, răspândite pe întreaga suprafaţă a terenului în urma activităţilor agricole desfăşurate pe parcursul anilor. La adâncimi mai mari însă, există şi alte artefacte la care nu a ajuns nimeni până acum.

Autorităţile presupun că aceste obiectele valoroase au fost îngropate laolaltă în urmă cu circa 3.400 de ani pentru a fi păstrate în siguranţă, dar apoi nu au mai fost dezgropate niciodată.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!