Restaurarea templului lui Isis din orașul Aswan, Egipt a fost finalizată

Templul lui Isis, cu o lungime de de 19 metri, a fost construit de regele Ptolemeu al II-lea

Lucrările de restaurare şi reabilitare a Templului lui Isis din oraşul Aswan, în sudul Egiptului au fost finalizate urmând ca monumentul să fie inaugurat în curând, a precizat Ministerul Turismului şi Antichităţilor într-un comunicat, potrivit Xinhua.

”Restaurarea a inclus repararea podelelor şi a coloanelor, curăţarea pereţilor şi a plafoanelor de rămăşiţe de păsări şi lilieci”, a spus Mostafa Waziri, secretar-general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi. Acesta a adăugat că munca de curăţenie a inclus inscripţiile de la intrarea în sanctuarul templului, desenele şi culorile de pe frontispiciul templului, precum şi de pe uşile laterale.

Descoperit în 1817, templul lui Isis, cu o lungime de de 19 metri, a fost construit de regele Ptolemeu al II-lea, pentru venerarea zeiţei Isis. Templul prevăzut cu două intrări a fost construit din gresie, dar nu a fost finalizat. Potrivit comunicatului, intrarea principală în templu este încoronată de un disc solar înaripat. Holul principal al templului conduce către trei încăperi, în cea din mijloc aflându-se gravate câteva scene reprezentând jertfe.

Directorul Departamentului de antichităţi egiptene din cadrul Consiliului Suprem al Antichităţilor, Ayman Ashmawy, a spus că lucrările de dezvoltare includ o alee destinată vizitatorilor, construită de la intrare până la ieşirea din templu. Au fost descoperite vase mici din ceramică şi câteva ziduri din cărămidă în timpul lucrărilor de restaurare.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!