55 milioane de dolari, pentru un zbor privat spre Stația Spațială Internațională

În luna ianuarie 2022, trei milionari vor decola de la Cape Canveral într-o rachetă SpaceX care se va îndreapta spre Stația Spațială Internațională. Aceștia plătesc 55 de milioane de dolari pentru oportunitatea de a fi în primul zbor privat către ISS, relatează Fox 13, Tampa Bay.

Cei trei bărbați plătesc fiecare 55 de milioane de dolari pentru a zbura pe o rachetă SpaceX. Aceștia vor fi conduși de un fost astronaut NASA care lucrează acum pentru Axiom Space, compania din Houston care a organizat călătoria pentru luna ianuarie a anului viitor.

“Acesta este primul zbor privat către Stația Spațială Internațională și nu s-a mai făcut până acum”, a declarat directorul executiv al Axiom și președintele Mike Suffredini, fost manager de program al stației spațiale pentru NASA.

Primul echipaj va petrece opt zile la stația spațială. Aceștia vor pleca de la Cape Canaveral la bordul unei capsule Dragon SpaceX.

Printre primii clienți ai Axiom se numără Larry Connor, un antreprenor imobiliar și tehnologic din Dayton, Ohio, finanțatorul canadian Mark Pathy și omul de afaceri israelian Eytan Stibbe, un prieten apropiat al primului astronaut israelian Ilan Ramon, care a fost ucis în accidentul navei spațiale Columbia în 2003.

Connor, în vârstă de 70 de ani, este cea de-a doua persoană care zboară în spațiu după zborul navetei lui John Glenn în 1998, care a avut 77 de ani.

Tom Cruise a fost menționat anul trecut ca potențial membru al echipajului, iar înalții oficiali ai NASA au confirmat că este interesat să filmeze o peliculă la stația spațială.

Fiecare dintre astronauții privați au trecut testele medicale și vor efectua 15 săptămâni de antrenament.

Foto: Axiom Space, Twitter

 

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!