Cinci bărbați au tras un ”tun” de 175 de milioane de dolari sistemului de sănătate american

Este cel mai mare caz de fraudă medicală din istoria Americii

Procurorii federali consideră că acesta este cel mai mare caz de fraudă în domeniul sănătății din istoria Americii. Ei spun că autorii au recunoscut în fața instanței că au comis o fraudă de aproximativ 175 de milioane de dolari, relatează Fox 13 News, Tampa Bay.

Cei cinci sunt din Golful Tampa, Florida, iar în acestă săptămână Larry Everett Smith a fost ultimul inculpat care și-a recunoscut vinovăția.

Dosarele judiciare arată că bărbații au depus rețete false în valoare de milioane de dolari către farmacii gigantice, inclusiv la CVS Caremark, Optum și altele. Cu ajutorul companiilor de telemarketing, înșelătoria a implicat și păcălirea pacienților, care au furnizat informații personale, medicale și de asigurare.

De acolo, schema a devenit mai elaborată, a explicat avocatul apărării Tampa, Anthony Rickman.

„Când te uiți la acest sistem întreg, ei folosesc industria noastră de asistență medicală pentru a obține în mod fraudulos rețete, pentru a da rețete celor care nu au nevoie de ele, pentru a le oferi farmaciilor pe care le dețin și le controlează, pentru a-și continua schema de a face milioane și aproape un miliard de dolari “, a explicat Rickman.

În total, inculpații au depus 931.356.936 dolari în facturi companiilor farmaceutice. Unii au fost de acord să plătească restituirea a milioane de dolari, pentru a nu intra după gratii.

Sentința este programată pentru 25 octombrie 2021.

Foto: Fox 13 News, Tampa Bay, fb

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!