(GALERIE FOTO) Pentru primarul Cătălin Cherecheș, Baia Mare este ACASĂ

„Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi” (Ioan 15,13)

Sunt convins că, fiecare dintre noi va face tot ceea ce îi stă în putere și poate mai mult, pentru familia sa, pentru comunitate, pentru orașul nostru. Am avut plăcuta surpriză, în ultima vreme, să întâlnesc foarte mulți băimăreni harnici și dornici să contribuie activ la dezvoltarea și înflorirea orașului pe care cu toții îl numim ACASĂ. Mă simt de fiecare dată onorat să fiu primarul acestui oraș în care sunt atâția oameni dedicați, care pun umărul și se implică activ în comunitate.

La nivelul administrației publice locale suntem angrenați în derularea unor proiecte de dezvoltare majore, care vor schimba și mai mult fața orașului, dar mai ales vor aduce multe beneficii cetățenilor. Despre toate am vorbit, vom mai vorbi, însă în momentul în care le vom demara efectiv, respectiv când le vom finaliza.

Momentan, vă dăruiesc câteva instantanee realizate duminică, 17 iulie 2022, care reflectă perfect Baia Mare de acum.

Majoritatea dintre noi nu vom putea să ne săturăm din admirat fiecare imagine, în același timp sunt convins că există și persoane care vor critica diverse. Numai cei cu sufletul curat pot să vadă frumosul și schimbarea din orașul nostru. Alții, deși au uitat prea repede cum era înainte, murdar și gri, fără funcțiuni destinate copiilor, seniorilor, persoanelor cu nevoi speciale, fără atracții turistice, fără parcări, asfalt, fără investiții majore pentru comunitate, vor vedea doar ceea ce nu avem. Încă. Vom avea tot ceea ce este necesar pentru un oraș de nivelul municipiului Baia Mare. În timp, cu răbdare.

Degeaba sunt bani, pentru că bani chiar sunt, dacă în țara asta principala activitate este mâncătoria și interesele politico-economice. Mai mult, în anul de grație 2022, la noi, birocrația este încă în floare, iar pentru a realiza ceva este nevoie să ai răbdare câțiva ani, până treci prin toate etapele „firești” de la stadiul de idee, până la pus în practică.

E nevoie de studii peste studii, proiecte peste proiecte, discuții peste discuții, licitații reluate de N ori și aici e chiar groapa Marianelor… Sunt proiecte care au trebuit licitate de mai multe ori pentru că fie nu s-au prezentat doritori, fie nu au îndeplinit condițiile. Nu vreți să vă explic în amănunt procedurile…

Poți avea banii în buzunar și până te vezi cu proiectul finalizat, riști să ajungi la vârsta pensionării! Când ești și vizat politic sau încurci mafia intereselor de grup, e clar. Riști să nu mai poți face nimic. Dar Dumnezeu le descurcă cumva pe toate și mă ajută mereu să reușesc să împlinesc fiecare proiect asumat pentru băimăreni și pentru Baia Mare. Asta nu înțeleg cei care se împotrivesc și pun piedici: ei au în suflet intenții negative, iar eu îl am în suflet pe Dumnezeu.

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare

Foto-Cătălin Chercheș, FB

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!