Baia Mare: Bursele școlare au crescut datorită amendamentului făcut de consilierul local Bogdănel Gavra

Consilierii locali, prezenți la ședința Consiliului Local, care s-a desfășurat ieri, 10 septembrie, la Primăria Municipiului Baia Mare au dat aviz favorabil proiectului de hotărâre care vizează cuantumul burselor pentru elevii din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din localitate pentru anul scolar 2021-2022.

Astfel, pentru anul școlar menționat, bursa de performanță va fi de 600 de lei, bursa de merit va fi de 400 de lei, bursa de studiu – 250 de lei, iar bursa de ajutor social va fi de 200 de lei.

De precizat ar fi faptul că, Bogdănel Gavra, consilier local PMP, a fost cel care a propus amendamentul care viza creșterea burselor care urmează să fie acordate în anul școlar 2021-2022. Fără amendamentul făcut de ales, bursele ar fi fost mai mici. Gavra consideră că elevii trebuie stimulați.

Băgdănel Gavra, consilier local PMP: Amendamentul meu a vizat o majorare a burselor elevilor, respectiv bursa de merit să crească de la 250 de lei la 400 de lei, bursa de studiu de la 200 de lei la 250 de lei și bursa de ajutor social să crească de la 150 la 200 de lei. Am făcut acest amendament deoarece municipalitatea trebuie să investească în educația copiilor. Elevii trebuie să fie motivați.”

În perioada ianuarie-august 2021, au fost acordate 26 de burse de performanță, 1.353 burse de merit, 170 burse de studiu și 666 de burse de ajutor social.

De precizat ar fi faptul că este pentru prima dată când statul român subvenționează aceste burse cu 100 de lei/elev. Diferența va fi suportată de la bugetul local.

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!