Baia Mare: Elevii au gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Studenții beneficiază de o reducere de 50%

Și în acest an, elevii vor beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport în comun pe raza municipiului Baia Mare. Consilierii locali au dat aviz favorabil, ieri, proiectului de hotărâre prin care SC URBIS SA acordă abonamentele gratuite elevilor care domiciliază pe raza municipiului și care urmează cursurile școlare aici.

Abonamentele gratuite se vor elibera pe baza carnetului de elev care trebuie să fie vizat pe anul școlar în curs precum și pe baza cărții de identitate a elevului, respectiv a cărții de identitate a reprezentantului legal în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani.

Reducere de 50% pentru studenți

Tot în cadrul ședinței de ieri, aleșii locali au aprobat reducerea cu 50% a abonamentului de călătorie pe transportul public în comun pentru studenţii cu vârsta de sub 26 de ani, care domiciliază în municipiu și care sunt înmatriculaţi în instituţiile de învăţământ superior acreditate în Baia Mare.

Un astfel de abonament poate fi emis de SC URBIS SA cu valabilitate fie pentru o lună, fie pentru trei luni. Și în acest caz, pentru solicitarea unui astfel de document este necesară adeverința eliberată de secretariatul universităţilor plus cartea de identitate a solicitantului.

Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii, cu vârsta de sub 26 de ani, care locuiesc în municipiu şi sunt înmatriculaţi în instituţiile de învăţământ superior acreditate din Baia Mare beneficiază de abonament de călătorie gratuit pe tot parcursul anului calendaristic.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!