Jubileu, 125 de ani de la întemeierea Centrului Artistic Baia Mare-Artiști și toposuri

Pentru a omagia jubileul de 125 de ani de la întemeierea Centrului Artistic Baia Mare, Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”, Consiliul Județean Maramureș și Filiala Baia Mare a Uniunii Artiștilor Plastici din România vă propun un compendiu de istorie culturală în imagini, transmite administrația județeană.

Compendiu cuprinde o serie de 20 de fotografii-document, din anii de început ai Școlii Private de Pictură “Simon Hollósy” (cursanții lui Hollósy reuniţi la München în atelierul școlii, în primii ani ai deceniului 1890) și până în perioada contemporană (expoziția Uniunii Artiștilor Plastici din Baia Mare la Sala Dalles, București, 1896). Fiecare fotografie surprinde un moment reprezentativ în dezvoltarea Fenomenului Centrul Artistic și este însoțită de un text de prezentare, elaborat de dr. Tiberiu ALEXA.

Materiale de prezentare ale expoziției sunt publicate pe canelele de comunicare ale Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»: blogul instituției, canalul Youtube al muzeului, precum și rețele de socializare Facebook și Instagram.
Toate producțiile audiovizuale au fost realizate fără public, cu respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!