Scurtmetrajul “This is Broadway” marchează reînceperea sezonului teatral la New York

Asociaţia Broadway League, ce grupează sălile şi producătorii de teatru din New York, a marcat reluarea stagiunii după un an şi jumătate de închidere în contextul pandemiei de COVID-19 prin prezentarea scurtmetrajului “This is Broadway”, o iniţiativă prin care s-a dorit să se ureze bun venit publicului, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Având-o pe vedeta de televiziune Oprah Winfrey ca voce narativă, filmul este rezultatul asociaţiei proprietarilor de teatre, artişti, profesionişti ai scenariului şi membri ai industriei teatrale, care au lansat această campanie de redeschidere într-un efort de unificare fără precedent.

”This is Broadway” reuneşte bucuria şi emoţia pe care cu toţii le resimţim în faţa acestei forme de artă şi a redeschiderii oraşului New York”, notează într-un comunicat preşedinta Broadway League, Charlotte St. Martin, care precizează că reluarea activităţii în acest sector va permite celor “97.000 de angajaţi să revină la locurile de muncă”.

Scurtmetrajul de două minute şi jumătate celebrează esenţa Broadway prin vocea lui Winfrey şi imagini din reprezentaţiile pe scenă ale unor vedete precum Hugh Jackman, Bruce Springsteen, Lin Manuel Miranda, Sara Bareilles, Billy Porter, Denzel Washington sau Angela Lansbury.

‘”This is Broadway” include imagini din 99 de spectacole de pe Broadway la care participă 735 actori, prin care s-a dorit să se aducă un omagiu istoriei teatrale a Broadway-ului şi să se ureze bun venit publicului la actuala stagiune.

Reluarea stagiunii pe Broadway a fost marcată luni şi de iluminarea feerică a clădirii Empire State Building, în cadrul unui eveniment la care au participat actriţele Ana Villafane şi Bianca Marroquín, din musicalul “Chicago”.

În perioada 17 – 19 septembrie vor avea loc şi reprezentaţii de teatru în aer liber, în Times Square, în cadrul festivalului intitulat “Curtain Up!”, la care publicul va avea acces gratuit. Va fi organizat, de asemenea, un concurs al cărui câştigător va beneficia de patru bilete la fiecare dintre cele 37 de spectacole de pe Broadway din actuala stagiune 2021-2022, un premiu cu o valoare estimată la 18.000 de dolari.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!