Sean Penn în Ucraina pentru a filma un documentar

Actorul şi producătorul american Sean Penn se află în capitala Ucrainei, Kiev, pentru a filma un documentar despre această ţară, potrivit portalului ucrainean TSN, care asigură că filmările se desfăşoară în cel mai mare secret, relatează EFE și Agerpres.

Portalul a publicat un clip în care Sean Penn este văzut luând interviu unor persoane şi vizitând memorial dedicat celor peste o sută de victime ale revoluţiei cunoscute sub numele ‘Euromaidan’, izbucnită la sfârşitul anului 2013 în urma refuzului guvernului lui Viktor Ianukovici de a semna acordul de asociere la Uniunea Europeană.

Memorialul este vizitat frecvent de oficiali şi responsabili politici din întreaga lume în trecerea lor prin Kiev.

Potrivit TSN, actorul american va vizita în următoarele zile zona în care forţele ucrainene luptă într-un conflict armat cu rebelii din regiunile Doneţk şi Lugansk, care a izbucnit după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, în 2014.

În timpul şederii sale la Kiev, Sean Penn a înregistrat un interviu cu un veteran de război şi cu un proprietar de pizzerie, Leonid Ostaltsev, care a postat pe reţelele de socializare o fotografie şi un video de la întâlnirea sa cu starul american.

Ca actor, Sean Penn a câştigat de două ori premiul Oscar – în 2004 pentru “Mystic River” (de Clint Eastwood) şi în 2009 pentru “Milk” de Gus Van Sant) – şi a primit trei nominalizări pentru “Sweet and Lowdown” (1999, de Woody Allen), “I Am Sam” (2001, de Jesse Nelson) şi “Dead Man Walking” (1996, de Tim Robbins).

Actorul s-a opus ferm războiului din Irak şi susţine numeroase cauze umanitare, precum şi drepturile comunităţii LGBTI.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!