Teatru: ”Burqa și basma” după o idee a lui Radu Dinulescu. ”Petrică și lupul” se joacă în weekend la Teatrul de Păpuși

Teatrul Municipal Baia Mare a pregătit pentru săptămâna curentă mai multe spectacole atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Astfel, joi, 17 iunie, de la ora 19.00, se va juca spectacolul de dans contemporan și artă digitală, ”Burqa și basma” după o idee a lui Radu Dinulescu, regia artistică Raul Hotcaș și Wajdi Gagui (Tunis). Acesta se joacă la sala mare cu publicul în sală.

Spectacolul atinge un punct extrem de sensibil – violența contra femeii – temă care, atât în zona Africii de Nord, cât și la noi, are conotații diferite, în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase. Dar, indiferent de zona geografică, de calitatea culturală a spațiului exemplificat, de apartenența socială a subiecților, manifestările violenței au același impact uman, același profund efect degradant al grupului social în care se manifestă.

Sâmbătă, 19 iunie, de la ora 11.00, cei mici sunt așteptați la Teatrul de Păpuși pentru a viziona PETRICĂ ȘI LUPUL, regia fiind semnată de Iulian Bulancea. Spectacolul se joacă în sala Teatrului de Păpuși.

O misterioasă poveste, imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev. Un copil năstrușnic, animale prietenoase, muzica frumoasă si umbre captivante vă invită la aventura copilăriei: cum să-ți învingi frica?

Sâmbătă, 19, de la ora 17.00, publicul este invitat la spectacolul DEKAROOM, regia artistică aparținând lui Andrei Dinu și Raul Hotcaș.

Spectacolul propune un traseu itinerant în zece spații diferite din teatru, o altfel de zi a ușilor deschise, în care publicul va descoperi locuri misterioase și încărcate de o nebănuită teatralitate, precum și actori în ipostaze inedite.

Accesul este limitat la un număr de 20 spectatori / reprezentație, datorită pandemiei și a specificului spectacolului. Pentru buna desfășurare, publicul este rugat să ajungă cu minim 20 de minute înainte de ora programării, pentru a fi instruiți privind traseul ce urmează a fi parcurs.

Informații și rezervări: tel. 0736216437 (Dramă și Revistă) și 0730270926 (secția Păpuși)

Program casierie
Marți – Sâmbătă 12.00 -13.00 / 18.00 -19.00
Duminică 18.00 – 19.00

Programul rezervărilor telefonice
Luni – Vineri: 11.00 – 16.00
Sâmbătă: 12.00 – 13.00

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!