”Violeta”, noul roman al scriitoarei Isabel Allende, lansat în librării la 25 ianuarie

“Violeta” este titlul noului roman al scriitoarei chiliano-americane Isabel Allende ce va fi lansat în librării la 25 ianuarie şi care prezintă povestea unei femei a cărei viaţă surprinde momentele istorice cele mai relevante ale secolului XX, din 1920 – cu aşa numita “gripă spaniolă” – până la pandemia din 2020, relatează EFE și Agerpres.

Lansarea romanului “Violeta” se va face simultan în limbile engleză şi spaniolă în librăriile din SUA, America Latină şi Spania şi se vor distribui de asemenea în format tipărit, digital şi audiobook. În acest roman, cea mai citită autoare de limbă spaniolă din lume, cu 75 de milioane de exemplare vândute în 42 de limbi străine, prezintă povestea unei femei dotată cu “o pasiune, determinare şi simţ al umorului care o susţin de-a lungul viţeii sale zbuciumate”, notează într-un comunicat editura Plaza & Janés care va lansa versiunea în spaniolă a romanului.

Într-o lungă scrisoare adresată unei persane pe care o iubeşte mai presus de toate, Violeta rememorează trădările din dragoste, aventurile pline de pasiune, momentele de sărăcie dar şi de prosperitate, pierderile dramatice şi bucuriile imense trăite între aceste două pandemii despărţite de un secol. O poveste care se mulează pe marile evenimente ale istoriei: de la crahul financiar din 1929, la lupta pentru drepturile femeilor, trecând prin mărirea şi decăderea marilor tirani ai dictaturilor latino-americane şi cele două pandemii.

Isabel Allende va împlini vara aceasta 80 de ani din care ultimii 40, de la publicarea primului său roman “La casa de los espíritus” (1982), i-a dedicat literaturii.

A scris 25 de cărţi, toate de succes internaţional, şi a fost recompensată cu peste 60 de premii internaţionale, printre care Premiul Naţional al Literaturii din Chile în 2010, Premiul Hans Christian Andersen din Danemarca în 2012, pentru trilogia “Memorias del Aguila y del Jaguar”, sau Medalia Prezidenţială a Libertăţii în SUA, cea mai înaltă distincţie civilă, în 2014.

În 2018, Isabel Allende a devenit prima scriitoare de limbă spaniolă premiată cu medalia de onoare a National Book Award din SUA pentru aportul său la universul literelor.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!