Poșta Română va aloca 22 de milioane de euro pentru o linie de sortare în Centrul de Tranzit Cluj şi a unui Centru de Tranzit în Bucureşti

Compania Naţională Poştă Română (CNPR) va demara două proiecte importante pentru îmbunătăţirea activităţii operaţionale, în valoare de aproximativ 22 de milioane de euro, în prezent fiind lansat anunţul de intenţie pentru achiziţionarea celor mai bune soluţii pentru o linie de sortare automatizată în Centrul de Tranzit Cluj şi a unui Centru de Tranzit în Bucureşti Nord – Otopeni, relatează Agerpres.

„Unele dintre proiectele importante vizează linia de sortare automatizată din Centrul de Tranzit Cluj, care deserveşte toată zona Transilvaniei şi vorbim de o investiţie de aproximativ de 3,1 milioane de euro. Vorbim şi de un Centru de Tranzit de la Bucureşti Nord – Otopeni, care va reprezenta un centru emblematic pentru toată această zona a Europei de sud-est, depăşind nivelul actual al competitorilor din piaţă. Este o investiţie însemnată de aproape 19 milioane de euro, care va presupune proiectarea, construirea şi dotarea cu tehnica aferentă pentru a putea face faţă provocărilor pieţei din anii ce urmează”, a declarat, joi, Horia Grigorescu, directorul general al companiei, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că intenţia sa legată de aceste proiecte strategice este de le spune dezbaterii publice, astfel încât să poată intra într-un dialog constructiv cu cei care au capacitatea de a furniza astfel de soluţii.

„Vreau însă să subliniez ceva, de mult prea multe ori au existat aceste probleme referitoare la modul în care se realizează investiţiile strategice în România. Noi astăzi supunem dezbaterii publice, tuturor oamenilor care au capacitatea tehnică de a livra astfel de soluţii pentru Poşta Română de a intra într-un dialog constructiv şi competitiv, lansând totodată un anunţ de intenţie în acest sens pentru a putea să identificăm cele mai bune soluţii pentru Poşta Română. De asemenea, aceste două proceduri vor fi internaţionale, vom invita ofertaţi din absolut toate colţurile Europei şi din America, astfel încât să avem o plajă cât mai largă de soluţii care să fie puse pe masă pentru a putea fi optimizate în cadrul Poştei Române”, a subliniat Grigorescu.

În ceea ce priveşte orizontul de timp în care vor fi implementate aceste proiecte, şeful Poştei Române a spus că pentru linia de sortare automatizată de la Cluj este vorba de aproximativ un an din momentul în care această procedura este atribuită, iar pentru centrul de la Bucureşti de doi ani şi jumătate. Termenul de demarare pentru aceste proiecte este estimat pentru luna aprilie 2021.

„În momentul în care vom avea aceste două centre de tranzit internaţionale vom vorbi de fluxuri operaţionale mult mai rapide, vom vorbi despre o capacitate de prelucrare a volumelor de trimitere pe care Poşta le va obţine în perioada următoare, crescând astfel plaja de venituri, şi, totodată, de reducerea gradului de eroare umană şi evident de scurtarea timpilor de livrare”, a explicat Grigorescu.

Aceste procese investiţionale au fost demarate începând cu anul 2020, mare parte dintre acestea beneficiind de finanţare printr-un credit de la o bancă comercială în valoare de 200 milioane de lei, dar şi prin bugetare proprie sau accesare de fonduri nerambursabile.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!