Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis speră ca sezonul turistic din 2021 să fie mai bun ca cel din 2020

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis şi-a exprimat speranţa că sezonul turistic din 2021 ”va fi mult mai bun decât cel de anul trecut”, informează publicaţia elenă Kathimerini, titrată de Agerpres.

Într-un interviu acordat joi publicaţiei germane Suddeutsche Zeitung, premierul elen a afirmat: „Obiectivul nostru este să ajunge la cel puţin 50% din nivelul înregistrat în 2019. Campania de vaccinare din Grecia prevede că toţi cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani şi cei cu boli grave vor fi vaccinaţi până în mai”.

În 2019, Grecia a înregistrat un an record cu peste 34 milioane de vizitatori.

Suddeutsche Zeitung a informat că Mitsotakis „caută să faciliteze călătoriile în UE” şi susţine introducerea unui certificat de vaccinare la nivelul blocului comunitar pentru sprijinirea turismului.

Întrebat cum va folosi Grecia banii din Fondul de redresare al UE, premierul a răspuns că fondurile vor ajuta la transformarea economiei elene, cu accent pe digitalizare, majorarea investiţiilor şi trecerea la energia verde, inclusiv renunţarea la lignit până în 2028. În condiţiile în care campaniile de vaccinare împotriva COVID-19 încep să capete ritm, unele guverne, precum cele din Grecia şi Spania, fac demersuri pentru adoptarea rapidă a unui certificat valabil la nivelul întregii UE pentru cei deja inoculaţi, astfel încât oamenii să poată călători din nou.

Recent, Guvernul de la Atena a anunţat că va acorda finanţare de 25 milioane de euro pentru o campanie de promovare a turismului, în încercarea de a atrage mai mulţi vizitatori în acest an. Veniturile Greciei din turism s-au situat anul trecut la 4 miliarde de euro, faţă de 18 miliarde de euro în 2019, din cauza restricţiilor de călătorie globale, au anunţat recent oficialii eleni.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia ţării, în condiţiile în care este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în acest domeniu lucrează unul din cinci angajaţi.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!