Handbal feminin: Nouă jucătoare de la CS Minaur la loturile naționale - Ziarul de Maramures

Handbal feminin: Nouă jucătoare de la CS Minaur la loturile naționale

Naționala feminină a României va juca, la sfârșitul săptămânii, în Muntenegru, turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, transmite CS Minaur.

Va fi un turneu în trei, România, Muntenegru și Norvegia, primele două clasate urmând să obțină biletele pentru Japonia. Adrian Vasile a convocat 18 jucătoare, patru dintre acestea fiind de la CS Minaur Baia Mare. Echipa noastră va juca sâmbătă, de la ora 20.30, cu Norvegia, și duminică, de la ora 17.00, cu Muntenegru. Primul joc al turneului este cel dintre Norvegia și Muntenegru, programat vineri, de la ora 20.30. Partidele României vor fi transmise de postul Prima TV.

Lotul României

Portari: Yulyia Dumanska (Podravka Koprivinica), Denisa Dedu (CSM București), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)
Linia de 9 metri: Cristina Laslo, Andreea Popa, Anca Polocoșer (CS Minaur Baia Mare), Cristina Neagu, Gabriela Perianu (CSM București), Eliza Buceschi, Laura Popa (Rapid București), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)
Extreme: Sonia Seraficeanu (CS Minaur Baia Mare), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea), Laura Moisă (CSM București)
Pivoți: Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București), Raluca Băcăoanu (Gloria Bistrița)

Pe lângă cele patru sportive convocate la lotul național de senioare al României, avem o jucătoare care a fost convocată la naționala de tineret, respectiv extrema dreaptă Oana Borș.

Alte patru jucătoare au fost convocate la naționalele țărilor lor.

Linn Blohm va participa cu Suedia la turneul preolimpic din Spania, unde vor mai fi și reprezentativă țării gazdă și Argentina.

La reprezentativa Serbiei s-au dus Jelena Lavko și Jovana Kovacevic, echipa țării vecine urmând să participe la turneul preolimpic din Ungaria, alături de țara gazdă, Rusia și Kazahstan. La echipa Braziliei a fost convocată Larissa Araujo. Echipa sud-americă este deja calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la fel ca și alte cinci națiuni: Japonia, Olanda, Franța, Coreea de Sud și Angola.

După aceste meciuri, jucătoarele care au fost la loturile naționale vor reveni la club, CS Minaur urmând să joace miercuri, 24 martie, de la ora 16.00, în Liga Florilor MOL, cu SCM Gloria Buzău (partidă din cadrul etapei a 13-a, turneu în Baia Mare).

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!