Accesul șoferilor la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice - Ziarul de Maramures

Accesul șoferilor la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice

Activitate intensă aceste zile în Senat. În cadrul Biroului Permanent al Senatului, s-a aprobat modificarea Regulamentului referitor la ridicarea imunității parlamentare, în acord cu recomandările Comisiei Europene.

Conform noilor prevederi, raportul cu privire la ridicarea imunității oricărui senator va cuprinde toate argumentele favorabile și nefavorabile. Modificarea este necesară în contextul analizei Comisiei Europene a situației justiției din România.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”În cadrul comisiei juridice am votat, discutat și analizat un total de 11 proiecte legislative, printre care două majore și anume:
➡️L672/2022 Propunerea legislativă privind accesul titularilor permisului de conducere la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice. Scopul aceste inițiative îl constituie asigurarea unui cadru legal necesar pentru ca titularii permiselor de conducere să aibă acces permanent și neîngrădit la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice.
➡️L668/2022 pentru completarea art.2 alin (1) din Legea nr.73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ, precum şi a Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative. Propunerea legislativă prevede obligativitatea Consiliului Legislativ de a întocmi versiunile consolidate ale legilor, ordonanțelor, ordonanțelor de urgență și hotărârilor cu caracter normativ ale Guvernului. De asemenea, se vor publica versiuni consolidate ale unui act normativ care a suferit intervenții legislative, după intrarea în vigoare a actului de modificare sau completare pe site-ul Consiliului Legislativ. Implicarea continuă și activă în activitățile parlamentare, alături de colegii mei, ne aduce cu un pas mai aproape de o țară cu legi și reguli la standarde europene.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!