AUR Maramureș: Cetățenii vor plăti facturi de 15 ori mai mari dacă în România nu se va introduce un preț fix! Atenție la ce semnați! - Ziarul de Maramures

AUR Maramureș: Cetățenii vor plăti facturi de 15 ori mai mari dacă în România nu se va introduce un preț fix! Atenție la ce semnați!

În acest moment prețurile pentru energia electrică în România sunt uriașe. Cetățenii care nu sunt atenți la ceea ce semnează ar putea achita sume enorme în lunile care urmează. Iar sumele câștigate de furnizori ar fi colosale, a scris pe pagina de Facebook, AUR Maramureș.

La această oră, majoritatea prețurilor pornesc de la 3 lei/kWh. Majoritatea furnizorilor au oferte de 7-8 lei/kWh iar prețul maxim pe care îl putem găsi pe ANRE este de peste 12 lei/kWh. Cu alte cuvinte, dacă o persoană care nu citește așa cum trebuie contractul sau nu știe să citească aceste oferte ale furnizorilor ar semna pentru un preț de peste 12 lei/kWh, în momentul în care clientul nu va mai beneficia de plafonare de la stat, ar urmă să plătească o factură mai mare de 15 ori decât în acest moment. Modul în care au gestionat problema legată de energie arată incompetența celor care ar trebui să gestioneze domeniul energiei, precizează sursa citată.

”Am atras atenția pe parcursul întregului an cu privire la cât de dăunător este Virgil Popescu pentru sectorul energetic. Vedem azi unde ne-au adus ordonanțele pe care le-a adoptat. Toți specialiștii, reprezentanții domeniului au spus că piața reglementată este soluția cea mai bună. AUR a cerut asta, încă de la începutul anului. Discuția privind revenirea la o piață reglementată nu ar fi trebuit să fie purtată acum, ci în urmă cu mai bine de un an. PSD-PNL-UDMR au avut toate pârghiile legale, constituționale și politice pentru a interveni rapid în sprijinul populației și al economiei românești, dar nu a existat voință politică pentru a proteja nivelul de trai al românilor și a economiei naționale”, a punctat AUR Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!