Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș: Voi face toate demersurile pentru tranziția de succes la un transport cu emisii zero - Ziarul de Maramures

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș: Voi face toate demersurile pentru tranziția de succes la un transport cu emisii zero

Confederația Patronală Concordia a lansat Studiul privind Viitorul Transportului în România. Realizat de Deloitte, acesta se dorește a fi o foaie de parcurs către 2030 pentru atingerea țintelor asumate de România prin pachetul Fit for 55, a scris pe pagina sa, de Facebook, deputatul PNL Maramureș Florin-Alexandru Alexe.

Studiul Viitorul mobilității în România reprezintă o analiză econometrică a două scenarii de evoluție a sectorului transporturilor în România, pe toate segmentele și tipurile de combustibili, completată de o foaie de parcurs ce cuprinde politici și măsuri care să asigure o tranziție echilibrată și echitabilă pentru toți actorii implicați.

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL Maramureș: ”M-am bucurat să particip la conferința “Misiunea 2030 – Drumul României către un transport verde”, unde am putut discuta cu actori relevanți din toate sectoarele economice despre măsurile necesare privind o tranziție echitabilă pentru operatori și consumatori. În cadrul conferinței, Adina Vălean, comisarul european pentru Transport, a avut o intervenție pe tema transportului verde. De asemenea, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a avut o intervenție consistentă în cadrul dezbaterilor. În contextul tendințelor europene de decarbonare, România trebuie să stabilească un plan cuprinzător și sustenabil pentru tranziția către un sector al transporturilor verde, adaptat la specificul fiecărui mod de transport. Din postura de parlamentar, voi face toate demersurile necesare pentru tranziția de succes la un transport cu emisii zero.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!