Călin Bota, deputat: Clădirile monument istoric reprezintă o valoare importantă pentru patrimoniul nostru cultural - Ziarul de Maramures

Breaking News

Călin Bota, deputat: Clădirile monument istoric reprezintă o valoare importantă pentru patrimoniul nostru cultural

În Camera Deputaților deputat Călin Bota a sprijinit un proiect care propune scutirea de impozit sau taxă pentru clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice care nu au faţada stradală şi/sau principală renovată sau reabilitată.

Scutirea se aplică până la data procesului-verbal de recepţie finală.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Clădirile monument istoric reprezintă o valoare importantă pentru patrimoniul nostru cultural. Pentru a susține reabilitarea acestor clădiri, am votat în Camera Deputaților un proiect care propune scutirea de impozit sau taxă pentru clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice care nu au faţada stradală şi/sau principală renovată sau reabilitată, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizaţiei de construire şi până la data procesului-verbal de recepţie finală privind lucrările efectuate. În cazul lucrărilor de renovare sau reabilitare în curs de execuţie la data intrării în vigoare a acestei legi, scutirea se aplică până la data procesului-verbal de recepţie finală.”

Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025, iar după votul din Camera Deputaților merge la promulgare.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!