Călin Bota, deputat PNL Maramureș: Servicii sociale mai bune şi mai accesibile pentru cei care au nevoie de ele - Ziarul de Maramures

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: Servicii sociale mai bune şi mai accesibile pentru cei care au nevoie de ele

Pentru prima dată se introduc sancţiuni penale pentru furnizarea de servicii fără licenţă

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: Servicii sociale mai bune şi mai accesibile pentru cei care au nevoie de ele. Acesta este principiul de baza al legii pe care am votat-o în Camera Deputaţilor, lege care vizează, în principal, creşterea gradului de profesionalizare a sistemului de asistenţă socială, îmbunătăţirea progresivă a calităţii serviciilor sociale licenţiate şi, implicit, a condiţiilor de trai ale beneficiarilor de servicii sociale, precum şi reglementarea finanţării asistenţei sociale pe baza principiului finanţarea este în interesul beneficiarului.

Astfel, banul public este cheltuit transparent cu un traseu mai uşor de urmărit, se consolidează rolul inspectorului social şi capacitatea funcţională a Inspecţiei Sociale.

De asemenea, va fi înfiinţat registrul naţional electronic de evidenţă a persoanelor beneficiare de servicii sociale şi revizuit registrul electronic unic al serviciilor sociale, astfel inspectorii care fac verificările din teren vor avea, în timp real, toate datele necesare.

Pentru prima dată se introduc sancţiuni penale pentru furnizarea de servicii fără licenţă. Amenzile cresc de 5 ori, până la 100.000 de lei. De asemenea, furnizorii de servicii sociale vor fi consiliaţi gratuit de către reprezentanţii ANPIS astfel încât să cunoască toate obligaţiile pe care le au potrivit legislaţiei. Niciun serviciu social nu va mai putea funcţiona, nici măcar provizoriu, fără controlul în teren al inspectorilor sociali.

”E nevoie de legi clare, de reglementări ferme care să pună ordine in sistemul serviciilor sociale din țara noastră”, a punctat demnitarul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!