Călin Bota, deputat PNL Maramureș: Suntem preocupați în mod concret de combaterea consumului și traficului de droguri - Ziarul de Maramures

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: Suntem preocupați în mod concret de combaterea consumului și traficului de droguri

Infrastructura pentru tratarea dependenţei de droguri în România este practic inexistentă

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: Suntem preocupați în mod concret de combaterea consumului și traficului de droguri. Am votat, în Camera Deputaților, un proiect de lege important, inițiat de parlamentarii PNL, care reglementează înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri.

În prezent, infrastructura pentru tratarea dependenţei de droguri în România este practic inexistentă, iar înfiinţarea unor centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României este esențială pentru recuperarea celor care cad pradă drogurilor.

Potrivit legii adoptate, aceste centre includ măsuri de prevenire, tratament, prevenire a riscurilor şi consecinţelor asociate consumului de droguri, precum şi de reintegrare socială.

Pentru construirea, înfiinţarea şi funcţionarea centrelor sunt alocate sume pentru investiţii şi funcţionare în proporţie egală, 50% din bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii şi 50% din bugetele autorităţilor publice locale interesate, ori fonduri din programe de finanţare europene.

”Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și-a exprimat deja intenția ca centrul pentru regiunea Nord-Vest să fie deschis în județul Maramureș. Din păcate, și în județul nostru, ca în întreaga țară, a scăzut vârsta consumatorilor de droguri până la elevii de gimnaziu și tocmai de aceea e important să luăm măsuri pentru tratarea și recuperarea consumatorilor de droguri”, a precizat Călin Bota, deputat PNL Maramures.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!