Ionel Bogdan: S-a majorat alocația de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială - Ziarul de Maramures

Ionel Bogdan: S-a majorat alocația de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială

Parlamentul României a adoptat ieri majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, aceasta fiind una dintre măsurile cuprinse în pachetul “Sprijin pentru România”. Această majorare vine după cea adoptată săptămâna trecută, când s-a dublat alocația pentru hrana bolnavilor din spitale, a scris pe pagina sa de Facebook, Ionel Bogdan, șeful administrației județene.

În Maramureș au fost luate măsuri încă de anul trecut.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”În luna decembrie 2021, am majorat cu 50% alocația de hrană pentru copiii din sistemul de protecție socială, de la 16,6 lei la 24,9 lei, iar în luna februarie 2021 am majorat alocația de hrană pentru meniurile pacienților din spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean tot cu 50%, de la 10 lei la 15 lei. În paralel, am adoptat și măsura de realizare a două meniuri, unul comun și unul vegetarian, cel din urmă fiind oferit la cerere de către pacienții cu regim special. Salut susținerea premierului Nicolae Ciucă privind adoptarea acestor măsuri de către Parlament și am încredere că toate măsurile din cadrul programului “Sprijin pentru România” vor avea un impact pozitiv pentru cetățeni.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!