Cristian N. Țâgârlaș: ”Eu nu pot și refuz să-mi asum o asemenea decizie care poate afecta viitorul tinerei generații…” - Ziarul de Maramures

Cristian N. Țâgârlaș: ”Eu nu pot și refuz să-mi asum o asemenea decizie care poate afecta viitorul tinerei generații…”

Comisia juridică a Senatului a acordat marţi, 12 septembrie, în unanimitate un raport negativ unei iniţiativei legislative de dezincriminare a posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, şi înlocuirea sancţiunilor penale cu amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei.

Propunerea legislativă iniţiată de un grup de deputaţi neafiliaţi, membri ai partidului REPER, sub pretextul aplicării unor practici valabile în alte țări europene, propuneau modificare din infracțiune în contravenție a posesiei de canabis pentru consum propriu. Chiar dacă foloseau ca argument propunerea ca sumele provenite din aplicarea amenzilor să fie utilizată pentru finanţarea programelor naţionale de prevenire, asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri.

Chiar dacă inițiatorii proiectului au adus argumente, explicând că in alte ţări „prohibiţia totală a drogurilor a eşuat”, membrii Comisiei juridice au respins cu fermitate inițiativa .

”Proiectul are, ca tehnică legislativă, foarte multe sincope iar eu nu pot să susţin, în România zilelor noastre, ca tineretul să poată deţine și consuma până până la trei grame de canabis, faptă pedepsită doar cu o contravenție. Categoric nu vreau să-mi asum o decizie favorabilă în raport cu inițiativa depusă, măsură care ar genera efecte negative asupra tineretului, implict asupra stării și viitorului naţiunii pe care o servesc”, a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Tâgârlaş, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!