Cristian N. Țâgârlaș, senator: ”PNL a reușit să desființeze SIIJ, un obiectiv asumat în fața românilor” - Ziarul de Maramures

Cristian N. Țâgârlaș, senator: ”PNL a reușit să desființeze SIIJ, un obiectiv asumat în fața românilor”

PNL a reușit să desființeze Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), un obiectiv asumat în fața românilor, informează senatorul liberal, Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Proiectul elaborat de Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a fost adoptat luni, 28 februarie, în Senat, marcând astfel un moment important pentru justiția din România.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Următorul pas pe care îl avem de făcut este repararea pachetului de legi din justiție. Desființarea concretă și ireversibilă a structurii de parchet care a funcționat ca instrument de intimidare a magistraților, soluționează cea mai urgentă problemă a sistemului judiciar. De acum, dosarele vor fi instrumentate de 42 de procurori, din care 30 de la Parchetele Curților de Apel și 12 de la Secția de urmărire penală a Parchetului General, constituind un nou sistem după modelul de funcționare a Parchetului European, respectând astfel toate recomandările la nivel european.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!