Cristian N. Țâgârlaș, senator: Simplificăm procedurile privind constituirea și înregistrarea unei societăți comerciale - Ziarul de Maramures

Cristian N. Țâgârlaș, senator: Simplificăm procedurile privind constituirea și înregistrarea unei societăți comerciale

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a dat aviz fevorabil pentru două proiecte extrem de importante. Primul vizează măsurile de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale, iar cel de-al doilea se referă la posibilitatea ca toate formalitățile privind constituirea și înregistrarea unei societăți comerciale să se poată face online.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Pe ordinea de zi a Senatului au fost proiecte importante, pe care le-am adoptat cu gândul la beneficiarii lor. Unul dintre proiecte vizează măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi psihosociale. În urma dezbaterilor din Comisia juridică, s-au adoptat mai multe amendamente prin care s-a urmărit îmbunătăţirea proiectului – sistematizarea normei privind capacitatea de exerciţiu restrânsă pentru a evita stigmatizarea şi infantilizarea majorului ocrotit prin consiliere judiciară şi extinderea sferei actelor patrimoniale pe care le poate face singur atât minorul de peste 14 ani, cât şi majorul care beneficiază de consiliere judiciară, pentru o mai mare autonomie. Prin acest proiect de lege se stabilește un mecanism modern de ocrotire a drepturilor civile adaptat societății în care trăim.”

Demnitarul consideră că simplificarea și debirocratizarea constituirii și înregistrării unei societăți comerciale sunt imperios necesare.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Un alt proiect important votat de Senat prevede posibilitatea ca toate formalitățile privind constituirea și înregistrarea unei societăți comerciale să se poată face online. De asemenea, persoanele interesate vor putea utiliza mijloace de identificare electronică și mijloace electronice de comunicare pentru înregistrarea la Registrul Comerțului. Simplificăm procedurile pentru că mediul de afaceri are nevoie de digitalizare și debirocratizare pentru a se dezvolta la nivelul așteptărilor.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!