Darius Pop, deputat AUR MM: Alocația pentru copii ar trebui majorată la o pătrime din salariul minim pe economie - Ziarul de Maramures

Darius Pop, deputat AUR MM: Alocația pentru copii ar trebui majorată la o pătrime din salariul minim pe economie

Deputatul Darius Pop consideră că alocația de 292 de lei pe care statul o dă copiilor este insuficientă pentru a acoperi chelutielile pe care părinții le au cu creșterea și educația copiilor. Demnitarul consideră că alocația ar trebui majorată.

Darius Pop, deputata AUR Maramureș: ”Cei 292 de lei pe care îi primește fiecare copil, până la vârsta majoratului sau inclusiv adolescenții, care au împliniți deja 18 ani, dar încă urmează cursurile liceale, sunt insuficienți pentru creșterea și educarea lor. AUR își propune să majoreze alocația pentru copii, la o pătrime din salariul minim pe economie. Părinții știu cel mai bine că, cei 292 nu acoperă nici măcar un sfert din cele necesare unui copil. Luna viitoare începe școala, iar elevii au nevoie de rechizite pentru a merge la cursuri și ulterior au nevoie de manuale, culegeri școlare. Prețurile la raft sunt mari și știu că mulți dintre părinți se gândesc cum să facă pentru a nu le lipsi copiilor nimic.”

Dacă cetățenii vor da votul de încredere partidului AUR, alocația va fi majorată. Deocamdată AUR este un partid de opoziție și doar o parte din proiectele de lege inițiate de parlamentari au reușit să se transforme în legi. De aceea AUR cere sprijinul românilor pentru a putea transforma aceste proiecte în legi bune pentru cetățeni, a mai punctat demnitarul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!