Sorin Vlașin, senator: Conform INS, inflația pe luna iunie a fost de 10,3%. 14 alimente de bază au prețul scăzut - Ziarul de Maramures

Breaking News

Sorin Vlașin, senator: Conform INS, inflația pe luna iunie a fost de 10,3%. 14 alimente de bază au prețul scăzut

Senatorul social-democrat Sorin Vlașin spune că o dată cu scăderea prețurilor la alimentele de bază a crescut puterea de cumpărare a românilor.

Măsura va duce și la reducerea inflației.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Scăderea prețurilor la alimentele de bază, care a fost anunțată de PSD, s-a produs. Așa cum ne-am asumat, cu începutul lunii curente, prețurile la 14 alimente care fac parte din coșul de cumpărături de bază, au scăzut chiar până la 50%. Conform INS, inflația pe luna iunie a fost de 10,3%, deci scăderea prețurilor la alimentele de bază înseamnă o creștere reală a puterii de cumpărare a românilor. Această măsură utilă va contribui și la reducerea inflației a cărei creștere a fost influențată de prețurile la energie și alimente. Continuăm să luăm măsuri pentru a asigura un trai mai bun pentru toți românii.

În marile lanțuri de magazine, făina albă de tip 000, a fost redusă de la 4,55 lei la 3,29 lei/kg, pâinea albă are și ea un preț mai mic respectiv de 2,89 de lei, de la 4,49 de lei/buc.; cartofii albi îi vom cumpăra cu un preț mult mai mic și anume cu 1,99 lei în loc de 3,99 lei/kg, iar laptele îl putem achiziționa acum cu 5,19 lei de la 6,49 lei/litru. Unele supermarketuri au intrat cu promoții și la uleiul de floarea soarelui, acesta putând fi achiziționat cu prețuri cuprinse între 4,99 și 6,99 lei/litru.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!