Eliminarea inechităților dintre avocați și salariați - Ziarul de Maramures

Breaking News

Eliminarea inechităților dintre avocați și salariați

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Susținerea profesiilor liberale reprezintă unul dintre principiile de acțiune ale Partidului Național Liberal și, în acest sens, am inițiat, alături de mai mulți colegi liberali, un proiect de lege care creează un cadru legal favorabil pentru sporirea natalității și susținerea spiritului antreprenorial și a libertății de exercitare a activităților independente.

Demnitarul consideră că profesiile și meseriile liberale, precum și persoanele care realizează venituri din activități independente, se află într-o situație diferită de cea a salariaților și, prin urmare, trebuie să ne asigurăm că ambele categorii de persoane sunt protejate în aceeași măsură de lege.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Liber – profesioniștii și persoanele ce realizează activități independente trebuie să fie protejați de lege, la fel ca și salariații, în momentele delicate pentru exercitarea activităților profesionale, cum ar fi nașterea unui copil. În prezent, creșterea unui copil poate deveni un obstacol în cazul liber-profesioniștilor, deoarece aceștia trebuie să-și suspende activitatea profesională, încheind toate proiectele pe care le desfășoară. Prin proiectul inițiat de mine și de colegii mei, le oferim posibilitatea de a-și exercita profesia și în această perioadă, fără a le fi afectat dreptul la indemnizația lunară pentru creșterea copilului.

O altă modificare importantă vizată de proiect se referă la eliminarea inechităților dintre avocați și salariați. În prezent, avocații au nevoie de 12 luni de cotizare pentru fiecare tip de risc, pentru a obține concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, în vreme ce pentru ceilalți salariați este suficient un stadiu de cotizare de doar 6 luni. Prin proiectul respectiv se elimină acest tip de discriminări.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!