Partea ungară este responsabilă pentru întârzierile înregistrate de transportatorii români, anunță Cristian Niculescu Țâgârlaș - Ziarul de Maramures

Partea ungară este responsabilă pentru întârzierile înregistrate de transportatorii români, anunță Cristian Niculescu Țâgârlaș

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș readuce în atenția opiniei publice problema transportatorilor români de mărfuri care întâmpină dificultăți la vămile cu Ungaria.

Astfel, demnitarul punctează faptul că partea ungară este responsabilă pentru întârzierile înregistrate de transportatori.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL: În urma interpelării trimise la finalul anului trecut, pentru soluționarea problemelor pe care le întâmpină transportatorii români de mărfuri la vămile cu Ungaria, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne au confirmat că partea ungară este responsabilă de întârzierile înregistrate de transportatorii români la granița de vest de țării, o problemă care afectează economic companiile românești din domeniu. Ministerul Afacerilor Externe m-a asigurat că tranzitarea Ungariei de către transportatorii români reprezintă o prioritate pentru Ambasada României la Budapesta, care face permanent demersuri la nivelul autorităților ungare competente. De asemenea, pentru rezolvarea problemelor semnalate, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a demarat organizarea de întâlniri la nivel local și central cu autoritățile de frontieră a statelor vecine pentru a stabili măsuri concrete în vederea fluidizării traficului în punctele de frontieră.

Senatorul apreciază promptitudinea prin care cele două ministere și-au manifestat implicarea.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL: Apreciez promptitudinea răspunsurilor și implicarea celor două ministere în rezolvarea problemelor pe care le întâmpină transportatorii români la granița de vest a țării. Consider că pentru autoritățile statului român activitatea economică trebuie să constituie o prioritate majoră, în special în contextul dificil generat de pandemia Covid-19, fiind imperios necesar ca activitatea de transport marfă către Europa să decurgă în cele mai bune condiții posibile, iar pentru atingerea acestui deziderat Guvernul României și ministerele de resort trebuie să manifeste implicare și responsabilitate maximă.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!