Senatorul liberal Cristian Niculescu Tagarlas a participat la ceremonia dedicată zilei Ucrainei - Ziarul de Maramures

Senatorul liberal Cristian Niculescu Tagarlas a participat la ceremonia dedicată zilei Ucrainei

Am avut onoarea de a participa la ceremonia dedicată zilei Ucrainei, ceremonie în cadrul căreia a avut loc și donarea unor echipamente medicale către Primăria Solotvino (Slatina) din Ucraina, a scris pe pagina sa, de Facebook, senatorul liberal Cristian Niculescu Tagarlas.

Echipamentele de ultimă generație au fost achiziționate de către Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR), din donațiile făcute de poporul taiwanez, pentru a veni în sprijinul locuitorilor din Ucraina afectați de război. Au fost donate către Primăria Solotvino un modul de analize, un sistem mobil de raze X, un sistem de ultrasunete și o camera endoscopică FullHD.

Cristian Niculescu Tagarlas, senator PNL Maramureș: ”Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la ceremonia găzduită de către domnul Vasile Iovdii, primarul comunei Solotvino, alături de președintele UNBR, avocat dr. Traian-Cornel Briciu, primarul orașului Sighetu-Marmației, domnul Vasile Moldovan, vicepreședintele UNBR, domnul avocat Daniel Fenechiu, decanul Baroului Suceava, domnul avocat Liviu Mihai și decanul Baroului Maramureș, domnul avocat Florin Andreicuț, oameni implicați, care au venit constant în sprijinul ucrainienilor aflați în cea mai sumbră perioadă a istoriei țării. Evenimentul s-a bucurat, de asemenea, și de participarea doamnei Emma Harriet Nicholson, Baronesa Nicholson de Winterbourne, membră în Camera Lorzilor și Președinte executiv al AMAR (International Charitable Foundation).”

Aparatura medicală donată va ajuta locuitorii comunei Solotvino, dar și pe cei 35.000 de refugiații ucraineni stabiliți în zonă pe durata conflictului.

E important să fim solidari și să venim în sprijinul ucrainenilor în aceasta vremuri grele pentru vecinii noștri de peste Tisa, a mai precizat demnitarul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!