Gabriel Zetea, deputat: ”Inaugurarea DJ 186 reprezintă un vis împlinit pentru maramureșeni” - Ziarul de Maramures

Gabriel Zetea, deputat: ”Inaugurarea DJ 186 reprezintă un vis împlinit pentru maramureșeni”

Marți, 21 septembrie 2021 a fost inaugurat Drumul Județean DJ 186 Valea Izei, un proiect extrem de important pentru Maramureșul Voievodal. Au fost reabilitați aproximativ 40 de kilometri de drum județean între Bârsana și Săcel, o investiție de aproape 115 milioane de lei.

Proiectul a fost depus la finanțare încă din toamna anul 2017 în mandatul fostului președinte al Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, contractul a fost semnat în luna mai 2018, la Palatul Administrativ din Baia Mare, în prezența fostului ministru al Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, iar finanțarea a venit de la Guvernul României, în iulie 2019, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua.

Durata proiectului a fost de doi ani, împărțiți între proiectul tehnic, organizarea de șantier și reabilitarea efectivă a drumului.

Gabriel Zetea, deputat PSD Maramureș: ”A fost o zi istorică pentru maramureșenii care trăiesc pe Valea Izei și o zi extrem de importantă și pentru mine. Un proiect pentru care am luptat în ultimii ani a fost finalizat. În 2016, când am candidat pentru președinția Consiliului Județean, am repetat o promisiune făcută de toți președinții care au condus administrația județeană înaintea mea, vreme de 24 de ani: că voi reabilita drumurile județene din Maramureșul Voievodal. Ne-am ținut de cuvânt!”

Drumul Judeţean 186 străbate de la vest la est Maramureşul istoric, de la intersecția cu DN 18 situată în localitatea Vadu Izei și până la intersecția cu DN 17C în localitatea Săcel și este situat dea-lungul râului Iza, având lungimea totală de 52,581 km. Sectorul de drum DJ 186 care a fost reabilitat are o lungime totală de 39,3 km și străbate localitățile Bârsana, Strâmtura, Rozavlea, Șieu, Bogdan Vodă, Dragomirești, Săliște de Sus și Săcel. Drumul se intersectează cu o serie de alte drumuri publice clasificate: DJ 185 (Bârsana), DJ 186D (Strâmtura), DC15 (Strâmtura), DJ 186D (Șieu), DJ 186C și DJ 188 (Bogdan Vodă), DN17C (Săcel).

Soluţia proiectată a urmărit, în special, îmbunătăţirea parametrilor relevanţi: capacitatea portantă, planeitatea, rugozitatea şi impermeabilitatea suprafeţei de rulare; vizibilitatea traseului în plan şi în lung; calitatea semnalizării rutiere în plan orizontal şi vertical. Durata contractului de proiectare și execuție lucrări a fost de 720 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de începere din care: 180 de zile etapa I (proiectare, verificare proiect și obținerea autorizației de construire) şi 540 de zile etapa a II-a (execuţie efectivă a lucrărilor). Garanția de bună execuție este de 6 ani de la data recepției la terminarea lucrărilor.

Gabriel Zetea, deputat PSD Maramureș: ”Prea mult s-au derulat proiecte moștenite de la cei care au condus Consiliul Județean Maramureș între 1992 și 2016, iar acest lucru a generat neîncredere. Pentru a recâștiga încrederea maramureșenilor a trebuit să arătăm că avem capacitatea administrativă de a genera proiecte în decursul a patru ani. În mandatul meu de președinte, între anii 2016 – 2020 au intrat în reabilitare aproape 200 de km de drum județean, cu termene de finalizare anii 2019, 2020 și 2021. Reabilitarea drumului județean pe Valea Izei a fost o promisiune făcută de toți cei care au condus instituția Consiliului Județean în cele peste două decenii de existență, iar sub conducerea mea s-a reușit semnarea contractului de execuție. La finalul lunii septembrie 2021 acest drum a fost finalizat și nu pot decât să mă bucur că am îndeplinit, alături de colegii mei, încă o promisiune făcută maramureșenilor. Să avem cu toții drumuri bune.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!