Gabriel Zetea, deputat PSD: ”Trebuie reglementată de urgență protecția consumatorului vulnerabil” - Ziarul de Maramures

Gabriel Zetea, deputat PSD: ”Trebuie reglementată de urgență protecția consumatorului vulnerabil”

Partidul Social Democrat insistă ca partidele din Coaliția de guvernare să adopte urgent o lege pentru protecția consumatorilor vulnerabili.

Mai bine de jumătate de milion dintre români riscă să fie aruncați în beznă, pentru că nu reușesc să facă față creșterii galopante a tarifelor la energie și gaze naturale. În afară de calea parlamentară, Coaliția PNL-USR-Plus-UDMR are și varianta unei ordonanțe de urgență care să prevadă măsuri concrete pentru stoparea creșterii necontrolate a tarifelor la energie și gaze naturale, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD la nivel național și lider al formațiunii social-democrate la nivel județean.

”PSD consideră că trebuie reglementate rapid cel puțin două măsuri imperative: stabilirea unui mecanism de plafonare a prețurilor la energie dacă piața înregistrează o creștere artificială a tarifelor și subvenționarea unei părți din valoarea facturii la utilități pentru persoanele al căror venit se dovedește insuficient în raport cu majorarea tarifelor. Considerăm că firmele din domeniul energetic trebuie să participe și ele la protejarea consumatorului vulnerabil. Actuala piață a energiei provoacă dezavantaje uriașe pentru consumatori și este datoria acestui Guvern și a politicienilor de dreapta să găsească soluții pentru că ei sunt cei care au decis liberalizarea haotică a pieței din România, cu efectele catastrofale pe care le vedem acum”, susține Gabriel Zetea, parlamentar PSD Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!