Rugby: Simon Fonua un rugbyst venit din emisfera sudică - Ziarul de Maramures

Rugby: Simon Fonua un rugbyst venit din emisfera sudică

În ultimii ani jucătorii aduși de către campioana României din emisfera sudică au reușit să aducă un plus de valoare și o consistență în joc. O parte din importantele performanțe ale zimbrilor se datorează și neo-zeelandezilor trecuți prin curtea campioanei en-titre, nume precum Sean Morrell, Michael Wiringi, Philip Falamoe Tuigamala sau Jeremy Cave fiind doar câteva dintre ele.

Ultimul „mohican” transferat la Baia Mare, Simon Fonua este un jucător cu o consituție impresionantă având (1,92 m – 103 kg).

Născut pe data de 2 septembrie 1997 în Noua Zeelandă la Auckland (oraș cunoscut şi sub numele de oraşul marinarilor, situat pe Insula de Nord şi care reprezintă cel mai mare oraş al ţării atât ca suprafaţă, cât şi ca populaţie), Fonua a evoluat ca aripă sau centru cu prepondenrență la competiții de (Rugby League – rugby 13), precum Papamoa Bulldogs Rugby League Club (2012-2014), Parramatta Eels (2014-2017), Cronulla Shark (2018-2019), Blacktown Workers Sea Eagles (2019-2020) respectiv Wests Tigers și White Harbour (ambele înscrise în competiții de rugby 15).

Lista performanțelor neo-zeelandezului de doar 24 de ani include accederea într-o finală regională și una la nivel național jucată în tricoul echipei Parramatta Eels, plus convocările de la selecționata regională de Under 16 ani. În rugby League a jucat și un unchi de-al său, rugby-ul 13 fiind la modă în emisfera sudică.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!