Gabriela Hofer vorbește deschis despre situația medicilor de familie și atrage atenția asupra unui posibil exod - Ziarul de Maramures

Breaking News

Gabriela Hofer vorbește deschis despre situația medicilor de familie și atrage atenția asupra unui posibil exod

Gabriela Hofer, președintele Organizației de Femei AUR Maramureș și-a exprimat public poziția față de situația prin care trec medicii de familie și atrage atenția asupra unui posibil exod cu care se va confrunta sistemul sanitar românesc.

Fostul manager al Spitalului de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare, Gabriela Hofer, consideră că la ora actuală medicii sunt puși într-o situație delicată, care ar putea duce la închiderea cabinetelor medicale de familie.

Poziția oficială a Gabrielei Hofer, președinte Organizația de Femei AUR Maramureș:

Aș dori să atrag atenția astăzi asupra situației disperate din sistemul sanitar. Există riscul ca în scurt timp, România să rămână fără medici de familie. Acest lucru se poate întâmpla începând chiar cu luna februarie când vor intra în vigoare noile valori ale punctelor oferite medicilor de familie, pentru fiecare pacient, pentru serviciile medicale, fapt ce poate fi constatat din documentele publicate pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate unde vedem clar că bugetul pentru medicina de familie este redus cu aproximativ  40%.

Trebuie să știți că în România numărul medicilor de familie a scăzut mult în ultimii 30 de ani și acest lucru s-a întâmplat din cauza politicilor guvernamentale duse de PNL și PSD. Deși anul trecut, reprezentanții Ministerului Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate păreau că ar fi înțeles problemele cu care se confruntă medicii de familie și le-au promis creșteri salariale, iată că acum acum acestea vin tăiate. La propriu, constatăm că majorările sunt false. Dacă fondurile promise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor fi tăiate atunci medicii nu vor putea să-și mai permită să țină cabinetele deschise. Astfel, nu vor putea oferi îngrijire medicală pacienților. Vom avea de a face cu un exod al medicilor noștri în străinătate.

După cum poate constata toată lumea, medicii doresc să intre la negocieri cu Guvernul Ciolacu, își doresc să fie ascultați doar că, la fel ca și în cazul fermierilor și a transportatorilor, miniștrii Guvernului Ciolacu îi ignoră.

Așadar, AUR se solidarizează cu medicii de familie și solicită retragerea din transparența decizională a proiectului care stabilește valoarea punctelor per capita și pentru serviciile de asistență medicală primară, asistența medicală din ambulatoriu și de specialitate. Dorim ca rediscutarea să se facă cu reprezentanții categoriilor profesionale vizate. Totodată solicităm premierului Marcel Ciolacu să nu contribuie cu bună știință la distrugerea la tot ce a mai rămas din medicina de familie în România. Dacă vor merge până la capăt cu actualelor valori ale punctelor atunci vom putea considera că de la 1 februarie nu va mai exista medicina de familie in România deoarece nu vor mai fi suficienți medici care să profeseze pe această ramură.

Consider că aceasta este o problemă gravă a sistemului de sănătate și trebuie remediată cât mai urgent.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!