George Simion: „Dacă nu venim cu nişte soluţii concrete de a ne proteja industria, nu vom mai avea mâine o ţară!” - Ziarul de Maramures

Breaking News

George Simion: „Dacă nu venim cu nişte soluţii concrete de a ne proteja industria, nu vom mai avea mâine o ţară!”

Președintele AUR, George Simion, a continuat prezentarea componentelor din cadrul Planului Simion cu cea privind măsurile pentru reindustrializarea României. Potrivit liderului AUR, nu vom mai avea o țară în viitor, dacă nu venim cu soluții concrete pentru protecția industriei și a economiei.

„Consider reindustrializarea României o problemă de securitate naţională şi de aceea punem pe masă Planul Simion, care prevede, ca prioritate strategică, recuperarea companiilor naţionale şi resurselor naturale şi, din punctul nostru de vedere, pentru viitorul economiei româneşti este important să investim în petrochimie, în siderurgie şi în industria alimentară. (…) Avem nevoie de petrochimie, de metalurgie și avem nevoie de industrie alimentară. Avem nevoie de petrochimie pentru că bitumul îl importăm din Ungaria și din Austria. Avem nevoie de petrochimie, astfel încât construcția de drumuri, de autostrăzi, să se facă cu materiale românești. Avem nevoie de oțel beton, care nu se mai produce în momentul ăsta în România și se poate produce în cantități suficiente la Târgoviște.

Avem nevoie de exploatarea tuturor materiilor prime care se regăsesc în România, și se regăsesc din belșug. Dau exemplu cuprului, avem cupru și în Apuseni, și la Moldova Nouă și în alte zone din țară. (…) Avem grafit pentru toată Europa în Gorj. Cheia acestor exploatări, de la gazele naturale de la Caragele și Marea Neagră, până la cupru, grafit și sare, pentru că am auzit discuții despre falimentarea Salrom, cheia este ca statul român să dețină pachetul majoritar”, a spus George Simion.

Acesta a precizat și că în Planul Simion își manifestă dorința de a răscumpăra la justa valoare pachetul majoritar pentru Petrom.

„Nu putem realiza industrie petrochimică dacă un alt stat își realizează planurile strategice pe seama românilor și a resurselor naturale deținute de România. Nicio moleculă de gaz nu trebuie să părăsească România. Dacă vrem agricultură performantă avem nevoie de îngrășăminte. Sunt mai scumpe azi când nu mai sunt produse în România, de combinate, când locuri de muncă la Zimnicea, de exemplu, sau Slobozia nu mai sunt asigurate românilor”, a declarat liderul AUR.

Președintele AUR a vorbit și despre falimentarea companiilor românești, spunând că în opinia sa „a existat un plan sistematic de a înstrăina resursele naționale ale României și de a anula orice producție care se putea realiza în România și de a trimite peste hotare 5-6 milioane de români”.

„Nu e normal ca românii să lucreze în construcții sau în sere în sudul Spaniei, sudul Italiei și peste tot în lume. Dacă nu venim cu soluții concrete de a ne proteja industria și economia nu vom mai avea mâine o țară. Propunerile noastre se bazează pe calcule realiste: avem resurse naturale, avem oportunități și specialiștii care cunosc domenii cheie”, a adăugat liderul AUR.

El a adăugat că AUR va fi un partener de afaceri pentru antreprenori.

„Vom fi un partener de afaceri pentru antreprenori şi nu numai, şi pentru marile corporaţii care vor să fie cinstite şi să aducă plus valoare şi să aducă bogăţie şi pentru români”, a transmis George Simion.

Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR, a subliniat că, pe lângă energie și exploatarea resurselor naturale, o prioritate pentru guvernarea AUR va fi și reindustrializarea țării din punct de vedere alimentar.

„Marea majoritate a produselor pe care le cumpărăm astăzi din magazine sunt străine, nu sunt realizate în România. Economia țării înseamnă că cetățeanul se duce la bancă să se împrumute și rămâne dator, ca mai apoi să cumpere produse din supermarket-uri. Supermarketurile trebuie să facă rost de valută prin împrumuturi externe ca să acopere noi importuri. Vorbim de colapsul statului român amânat sub formă de împrumuturi. România trebuie să treacă la patriotism economic. E nevoie să ne uităm atunci când cumpărăm produse de pe rafturi, să vedem dacă ele sunt realizate în România. Chiar dacă ele costă cu 2-3 lei mai mult decât cele importate trebuie să ne gândim că acei bani se vor întoarce la noi, prin locuri de muncă și bani care nu părăsesc țara, ci rămân în România pentru dezvoltare”, a declarat prim-vicepreședintele AUR.

În cadrul prezentării Planului pentru Reindustrializarea României, George Simion a anunțat în premieră că Petrișor Peiu se va ocupa de componenta de economie, energie și reindustrializare în viitorul guvern condus de AUR.

„În România vor continua masiv investițiile în domeniul feroviar. Ar trebui să ne trezim și să înțelegem că nu putem să nu avem un jucător important producător de material rulant. Avem câțiva jucători mici privați care trebuie fie învățați să lucreze împreună și să se lupte cu un alt monstru, Autoritatea Feroviară, care nu știe să omologheze decât produse străine. Avem centrala de la Iernut care trebuia terminată în 2018. Suntem în 2024. Guvernul a semnat de trei ori anexe cu constructorul spaniol și nu s-a întâmplat nimic”, a spus Petrișor Peiu, profesor în economie.

În perioada următoare, AUR va prezenta Planul Simion și pentru alte domenii cheie, precum cel al sănătății, educației sau turismului.

Biroul de PRESĂ al AUR

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!