Ionel Bogdan: ”Susțin Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și fac apel la toți colegii din coaliția de guvernare” - Ziarul de Maramures

Ionel Bogdan: ”Susțin Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și fac apel la toți colegii din coaliția de guvernare”

Pentru mine, pentru maramureșeni, pentru români, Planul Național de Investiții “Anghel Saligny” înseamnă drumuri mai bune, canalizare, alimentare cu apă și gaze naturale. Pe scurt, o viață mai bună.

Planul Național de Investiții este despre oameni, despre comunități, nu despre politică și interese politice. Ne-am asumat în fața românilor că le vom face o viață mai bună aici, acasă, iar guvernarea trebuie să se concentreze pe proiecte pentru cetățeni.

Acest program de investiții în valoare de 50 de miliarde de lei vizează dezvoltarea localităților, modernizarea lor, obiective asumate de întreaga coaliție de guvernare.

Doar în Maramureș ne confruntăm cu următoarea realitate:

-Drumuri județene neasfaltate – 200 km
-Drumuri județene nereabilitate – 450 km
-Drumuri locale și străzi neasfaltate – 2.000 km
-50 % din populație neracordată la rețele de apă
-70 % din populație neracordată la canalizare
-64% din populație fără rețele de gaz.

Din cei 650 de kilometri de drumuri județene care trebuie reabilitate și asfaltate în Maramureș, Consiliul Județean poate face din fonduri europene circa 100 de kilometri. Pentru restul e nevoie de fonduri guvernamentale, dacă nu vrem să condamnăm comunități întregi la subdezvoltare.

Acestea sunt cifrele care reflectă, din păcate, realitatea în care trăiesc maramureșenii. Situația este similară în toate județele și de aceea e nevoie de responsabilitatea tuturor partidelor din coaliție pentru a aduce aceste comunități în mileniul trei.

Nu avem dreptul să condamnăm milioane de români la sărăcie.

De asemenea, cred că e nevoie de o mai mare implicare la nivelul Ministerului Proiectelor și Investițiilor Europene pentru a avea acces cât mai repede la fondurile pentru coeziune, prin care putem accesa bani pentru proiectele de dezvoltare. Orice întârziere înseamnă amânarea proiectelor de care comunitățile au mare nevoie.

Avem nevoie de fiecare leu sau euro pe care putem să îi obținem pentru a dezvolta comunitățile locale.

Susțin Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și fac apel la toți colegii din coaliția de guvernare să susțină acest program de dezvoltare a comunităților din România.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!