Ludovic Orban: "Politica trebuie făcută de oameni care îşi respectă cuvântul, de oameni care au onoare”. Liberalul şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor - Ziarul de Maramures

Ludovic Orban: „Politica trebuie făcută de oameni care îşi respectă cuvântul, de oameni care au onoare”. Liberalul şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Ludovic Orban şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Acesta consideră că politica trebuie făcută de oameni care se țin de cuvânt și care au onoare.

„Politica trebuie făcută de oameni care îşi respectă cuvântul, de oameni care au onoare. Eu sunt un astfel de om. Ce gândesc spun şi ce spun fac. Am anunţat încă din campania internă că, în cazul în care nu voi fi ales preşedinte al PNL, îmi voi prezenta demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. În urmă cu aproximativ cinci minute mi-am scris demisia şi am înaintat-o Biroului permanent şi secretarului general al Camerei Deputaţilor. Demisionez din mai multe motive. În primul rând, pentru faptul că am anunţat această demisie ca urmare a faptului că eu consider că, dacă eşti om de stat, nu poţi să girezi astfel de funcţii decât dacă beneficiezi de legitimitate, iar legitimitatea este conferită de votul cetăţenilor care este acordat către formaţiunile politice ce se prezintă în alegeri şi atâta timp cât eu astăzi nu mai sunt preşedinte al PNL consider că nu mai pot exercita această funcţie”, a declarat Orban la Palatul Parlamentului.

El a precizat că motivul principal al demisiei sale este legat de faptul că nu mai poate să fie „părtaş cu decizii luate de o conducere instalată cu forţa în fruntea PNL”, notează Agerpres.

„Am promis românilor 4 ani de stabilitate, 4 ani de pace politică, 4 ani de guvernare de centru-dreapta în care să investim, să construim, să asigurăm o creştere economică, să asigurăm creşterea veniturilor cetăţenilor, să asigurăm creşterea calităţii serviciilor publice furnizate către români, să asigurăm cu adevărat un salt în dezvoltarea României. (…) Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susţinut pe Cîţu, în frunte cu Klaus Iohannis? Literalmente au călcat în picioare democraţia în interiorul PNL, au impus o conducere împotriva voinţei reale a membrilor partidului şi, după impunerea acestei conduceri, practic şi-au încălcat toate angajamentele luate în faţa cetăţenilor români. Eu nu pot să fiu părtaş la trădarea cetăţenilor romani care şi-au exprimat încrederea în PNL”, a spus liberalul.

Orban a mărturisit că pentru el demisia prezintă „o eliberare” şi „un nou început”.

„Prin această demisie sunt liber să reprezint în continuare voinţa exprimată de cetăţenii români care şi-au exprimat încrederea în noi şi care au crezut şi au sperat că noi ne vom îndeplini angajamentele. Eu mă simt legat în continuare, prin contractul de reprezentare, prin cuvântul pe care mi l-am dat faţă de români în campania electorală. Reprezint toţi cetăţenii care cred în proiectul liberal, care au încredere în ideile şi valorile liberale”, a subliniat Ludovic Orban.

În urmă cu două săptămâni, după ce a pierdut alegerile pentru preşedinţia PNL, el anunţa că şi-a trimis la partid demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru a fi la dispoziţia noului lider al liberalilor, care să o depună în momentul în care consideră necesar.

„Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi depus demisia la Camera Deputaţilor, cel mai probabil preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi ajuns un pesedist şi nu vreau să fac un cadou PSD”, explica atunci Ludovic Orban.

El preciza că demisia lui va fi la dispoziţia preşedintelui PNL pentru 15 zile, iar, dacă acesta nu o va înainta în acest interval de timp, o va depune personal.

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!