Pregătirea proiectului celui de-al 11-lea raport privind implementarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului - Ziarul de Maramures

Pregătirea proiectului celui de-al 11-lea raport privind implementarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, alături de Constantinos Efstathiou, raportorul comisiei APCE, a participat la o serie de întâlniri care au avut drept scop pregătirea proiectului celui de-al 11-lea raport privind implementarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

Au fost dezbătute toate proiectele de lege care urmăresc modificarea legislației interne.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”În cadrul dezbaterii la care am participat alături de colegii mei, am trecut în revistă proiectele de lege care urmăresc modificarea legislației interne pentru a putea remedia deficiențele constatate în hotărârile pronunțate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Astfel, am dezbătut noile legi ale justiției, care au avut un impact pozitiv asupra legislației și anume includerea posibilității contestării la instanța de contectios administrativ a măsurii revocării din funcție a procurorilor, remediind astfel, o deficiență constatată anterior. De asemenea, inițiativa legislativă pentru modificarea OG 22/2002 privind executarea obligațiilor de plată ale instituțiilor publice, stabilite prin titluri executorii, demers care are ca scop respectarea principiului egalității armelor între stat și cetățean, a avut un impact pozitiv, urmărind măsurile pentru garantarea executării hotărârilor judecătorești împotriva unui debitor public, conform jurisprudenței CEDO.

Demnitarul a pus în dezbaterea Parlamentului propuneri legislative menite să corecteze cadrul legislativ în sensul deciziilor CEDO.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”În calitate de senator, am pus în dezbaterea Parlamentului propuneri legislative menite să corecteze cadrul legislativ în sensul deciziilor CEDO. Astfel, am propus modificarea Ordonantei nr. 22/2002 privind executarea obligațiilor de plată ale instituțiilor publice stabilite prin titluri executorii, care cuprinde măsuri de natura a dinamiza mecanismul operational, a micșora și preciza clar termene și modalități de acțiune. De asemenea, o altă propunere pe care am promovat-o vizează reconstituirea dreptului de proprietate și se află în procedură legislativă la comisiile raportoare ale Camerei Deputaților – Proiect de Lege pentru completarea Legii nr.1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr.18/1991 şi ale Legii nr.169/1997 dar și alte propuneri legislative importante pentru evoluția României. În calitate de inițiator și susținător al Legilor justiției, create în conformitate cu legile CEDO, mă implic activ în procesul de schimbare a legislației Române, deoarece avem nevoie de o justiție construită pe baze moderne și europene.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!