PSD își respectă promisiunea de a schimba radical abordarea în gestionarea pandemiei - Ziarul de Maramures

PSD își respectă promisiunea de a schimba radical abordarea în gestionarea pandemiei

PSD consideră că măsurile pentru prevenirea celui de-al V-lea val al pandemiei, prezentate miercuri de ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, marchează o schimbare profundă în gestionarea pandemiei de către autoritățile sanitare din România.

Noua abordare pune în primul rând accentul pe informarea și sprijinirea cetățenilor și abia apoi pe restricții și sancțiuni. Cetățenii nu mai sunt considerați adversari, ci parteneri ai autorităților sanitare în lupta cu pandemia. Ministerul Sănătății va oferi ghiduri informative și asistență pentru persoanele infectate, dar și pentru personalul medical implicat în tratarea pacienților covid.

O altă schimbare radicală în abordare este că, pe lângă vaccinare (care rămâne principala cale de combatere a pandemiei), Ministerul Sănătății este determinat să utilizeze și să dezvolte toate celelalte instrumente prin care se poate combate pandemia: testarea și tratamentul ambulatoriu pentru prevenirea spitalizărilor, dar și asigurarea medicamentelor performante și îmbunătățirea condițiilor din spitale pentru reducerea perioadei de internare și a numărului de decese covid.

Nu în ultimul rând, Prof. Alexandru Rafila își respectă promisiunea de a asigura predictibilitatea acțiunilor Ministerului Sănătății prin organizarea unor grupuri de dialog cu reprezentanții cultelor, ai mediului de afaceri și ai sindicatelor, pentru analizarea din timp a soluțiilor propuse pentru combaterea pandemiei, se precizează într-un comunicat de presă transmis de social-democrați.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!