Rareș Bogdan: PNL și PSD cu convenit să nu pună condiții în privința niciunui nume în viitorul executiv - Ziarul de Maramures

Rareș Bogdan: PNL și PSD cu convenit să nu pună condiții în privința niciunui nume în viitorul executiv

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, joi, că PNL şi PSD au convenit să nu pună condiţii în privinţa niciunui nume care să facă parte din viitorul guvern, menţionând că nu au fost discuţii în privinţa lui Sorin Grindeanu în acest sens, notează Agerpres.

„Nu există aşa ceva. Noi am cerut PSD, în cazul în care vom ajunge la constituirea unui guvern cu domniile lor, să nu condiţioneze niciun nume din partea PNL, noi obligându-se la rândul nostru să nu condiţionăm niciun nume. Discuţia pe subiectul Grindeanu nu a existat”, a afirmat Rareş Bogdan la Parlament, întrebat în legătură cu informaţiile conform cărora liberalii ar pune condiţii ca unii social-democraţi, printre care Sorin Grindeanu, să nu facă parte din noul executiv.

El a spus că şi liderul PNL, Florin Cîţu, este de acord cu acest lucru.

„Sunt absolut convins că Florin Cîţu este de acord cu mine, pentru că a fost la aceeaşi discuţie”, a adăugat acesta.

Rareş Bogdan a susţinut că este complicat ca PNL să cedeze PSD conducerea Ministerului Justiţiei.

„Nu s-a discutat la a renunţa ceva sau a da ceva. S-a discutat despre ministere avizatoare, sunt două. Eu am spus că, din punctul meu de vedere, având în vedere că eu cunosc destul de bine societatea civilă, rolul presei şi reacţiile din stradă, este complicat pentru PNL să cedeze justiţia spre PSD. PSD nu are cum şi sunt convins că înţeleg exact şi pentru dânşii e complicat să intre pe domeniul justiţiei în acest moment”, a adăugat el.

Întrebat ce se va întâmpla dacă PSD nu doreşte Ministerul Justiţiei, ci vrea Ministerul Finanţelor, Rareş a replicat: „Da, dar şi noi ne dorim Ministerul Finanţelor, că este un minister cheie”.

„Dar de asta există negocieri, discuţii, de asta există între oameni politici raţionali posibilitatea de a ceda unii, de a mai lăsa alţii, de asta este arta negocierii”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!