România poate renegocia PNRR până la data de 30 aprilie 2023 - Ziarul de Maramures

România poate renegocia PNRR până la data de 30 aprilie 2023

România poate renegocia PNRR până la data de 30 aprilie 2023. Informația a fost furnizată de senatorul social-democrat Sorin Vlașin.

De precizat ar fi faptul că, în luna februarie Comisia Europeană a transmis statelor membre un nou ghid în care se stipulează modul în care se pot face modificările.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Solicitările PSD, cuprinse în amendamentul pe care europarlamentarii social-democrați l-au propus și negociat la nivel european, prin care Planurile de Redresare și Reziliență pot fi modificate mai ușor, au fost transpuse în regulamentele europene. Comisia Europeană a transmis către statele membre un nou ghid privind modul în care se pot face aceste modificări. România are ocazia de a renegocia aspecte importante, cum ar fi închiderea termocentralelor și minelor de cărbune, pe care noi, senatorii din Comisia economică a Senatului, alături de președintele Daniel Zamfir, o cerem insistent de luni bune.

Pe această cale, Redacția Ziarul de Maramureș întreabă parlamentarii dacă există vreo posibilitate ca pensiile militare, trecute în PNRR ca fiind speciale, de fostul premier Florin Câțu, să fie modificate? Adică, să nu mai apară ca fiind speciale…Asteptam un punct de vedere.

ACTUALIZARE 13 aprilie 2023

Deputatul social-democrat Gabriel Zetea a venit cu câteva completări la solicitarea lansată de Redacția Ziarul de Maramures.

Gabriel-Valer Zetea, deputat, președinte PSD Maramureș: ”PSD nu considera pensiile militare că fiind pensii speciale. Vom încerca sa negociem jalonul din PNRR cu Comisia Europeană, în acest sens. Exista pensii militare în toată UE și credem că vor accepta cei de la Comisie punctul nostru de vedere. Oricum, Comisia nu cere desființarea pensiilor militare, ci doar raportarea lor la o bază de calcul mai larga. Așa că, rămâne să negociem condiții mai bune de calcul pentru acesta categorie.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!