Senatorul Sorin Vlașin și ministrul Lucian Romașcanu, prezenți la evenimentele organizate în Maramureșul istoric - Ziarul de Maramures

Senatorul Sorin Vlașin și ministrul Lucian Romașcanu, prezenți la evenimentele organizate în Maramureșul istoric

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a fost prezent în Sighetu Marmației unde înmânat Medalia Aniversară ”Centenarul Marii Uniri” Muzeului Maramureșean. Ministrul a fost însoțit de senatorul PSD Maramureș, Sorin Vlașin.

Distincția a fost conferită de către Administrația Prezidențială mai multor instituții de cultură din țară. Evenimentul a avut loc la Centrul Cultural Pastoral Sf. Iosif Mărturisitorul, în prezența unui public numeros, format din personalități sighetene și oameni de cultură.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Am avut onoarea și bucuria să îl însoțesc pe Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu la ceremonia de înmânare a Medaliei Aniversare „Centenarul Marii Uniri”, Muzeului Maramureșan din Sighetu Marmației. Această distincție a fost conferită de către Administrația Prezidențială mai multor instituții de cultură din țară, în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, iar Muzeul Maramureșan merită cu prisosință această recunoaștere, fiind o instituție culturală emblematică, la nivel județean și național, care a activat constant nu doar în domeniul conservării elementelor de istorie și memorie locală, ci și în cel al promovării educației, cunoașterii și cercetării. Pe această cale, felicit conducerea și echipa Muzeului Maramureșean. Sighetul și Maramureșul au un patrimoniu inestimabil, pe care trebuie să îl promoveze constant și mă bucur că avem un prieten de nădejde și un sprijin în domnul ministru Romașcanu.”

Ministrul Culturii însoțit tot de senatorul Sorin Vlașin a fost prezent și la evenimentele cultural-artistice organizate de Primăria și Consiliul Local Dragomirești.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”L-am însoțit pe Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu și la evenimentele cultural-artistice organizate de Primăria și Consiliul Local Dragomirești la Casa de Cultură „Victoria Darvai”. Simpozionul Național ”Veghetori la obârșii” a ajuns la cea de-a VII a ediție și a reunit și în acest an personalități de seamă ale culturii românești: academicieni, profesori universitari, cercetători etc. Am fost prezenți și la vernisarea a două expoziții importante, este vorba despre: ”Tradiția artistică din Transilvania și Țara Maramureșului oglindită în colecția pr.prof Ioan Bizău” și ”Evoluția costumului popular în Dragomirești”, dar și lansarea volumului ”Colectivizarea- un experiment dramatic asupra comunităților țărănești din Maramureș”, care cuprinde lucrările prezentate la ediția precedentă a simpozionului ”Veghetori la obârșii”. Sunt mândru că maramureșenii organizează astfel de evenimente culturale de prestigiu, care promovează istoria, cultura și identitatea noastră și îi felicit din suflet pe organizatori, pe participanți, și în special pe primarul Vasile Țiplea. Îi mulțumim ministrului pentru vizita în Maramureș, pentru prietenia și sprijinul său.

La evenimente a participat și Crina Fiorela Chilat, subprefectul județului Maramureș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!