PNL
Senatorul Niculescu Țâgârlaș:” Elena Lasconi nu stăpânește nici măcar abecedarul meseriei de jurnalist” - Ziarul de Maramures

Senatorul Niculescu Țâgârlaș:” Elena Lasconi nu stăpânește nici măcar abecedarul meseriei de jurnalist”

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Cristian Niculescu Țâgârlaș, prezent la alegerile din Moldova în calitate de raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a răspuns tăios acuzațiilor făcute de Elena Lasconi privind lipsa observatorilor români la scrutinul din Republica Moldova.

“Doamna Elena Lasconi pare foarte dornică să predea lecții de politică externă, dar, din păcate, arată că nu stăpânește prea bine nici măcar abecedarul meseriei de jurnalist. Verificarea informației din mai multe surse înainte de a arunca acuze nefondate ar fi trebuit să fie un reflex bine învățat, dar chiar și la acest capitol are mari restanțe doamna candidat la Președinția României.

Colegul dumneavoastră, Dan Barna, probabil prins cu alte mize, nu avea cum să știe că România a avut proprii observatori la scrutinul din Republica Moldova. Dacă ar fi fost preocupat de ce se întâmplă în secțiile de vot, Dan Barna ar fi jucat corect și nu ar fi pozat în singurul “apărător” al dreptății.

Doamnă Lasconi, domnule Barna, afirmațiile dumneavoastră că România “nu a trimis pe nimeni” ca observator al alegerilor din Moldova sunt complet false și vă decredibilizează. Înțeleg, la doamna Lasconi nevoia bifării unei apariții în social media ca „analist de ocazie” în politica externă, dar nu înțeleg cum Dan Barna alege să meargă la cacealma și să joace poker rusesc cu adevărul. Se pare că pentru domnul Barna, realitatea se învârte la ruletă”, a declarat senatorul liberal.

Cristian Niculescu Țâgârlaș a precizat că a fost nominalizat să participe, din partea Grupului Partidului Popular European/Creștin-Democrat al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în perioada 18-21 octombrie 2024, la misiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de observare a alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional din Republica Moldova.

Alături de observatorii APCE, am monitorizat scrutinul prezidențial și referendumul constituțional. În zilele de 18 și 19 octombrie, au fost întâlniri ale membrilor comisiei ad-hoc a APCE de observare a alegerilor cu candidații înscriși în cursa prezidențială, șefii misiunilor OSCE și UE în Republica Moldova, membrii Comisiei juridice și Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, Consiliului Audiovizualului, Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova, precum și reprezentanți ai societății civile și ai mass-media.

În ziua alegerilor, 20 octombrie, am desfășurat activitățile specifice unei misiuni de observare a alegerilor, începând cu prezența mea, la ora 6.50, la deschiderea unei secții de votare din Chișinău, am continuat cu monitorizarea legalității derulării procesului electoral în mai multe secții de votare din raioanele Hîncești și Leova și am încheiat monitorizarea alegerilor, începând cu ora 20.50, într-o secție din Chișinău, unde am asistat la numărarea voturilor și întocmirea procesului-verbal cu privire la rezultatele alegerilor din primul tur al alegerilor prezidențiale și ale referendumului constituțional privind asumarea parcursului european al Republicii Moldova”, a detaliat senatorul Niculescu Țâgârlaș.

Doamnă Lasconi, înainte să faceți postări dramatice pe Facebook și să acuzați lipsa oficialilor români în Moldova, ar fi bine să verificați informațiile sau… poate data viitoare mai bine povestiți pe Facebook despre marile realizări diplomatice pe care le-ați avut la Câmpulung, unde, fără îndoială, chestiunile de politică externă sunt discutate intens în piața publică”, a concluzionat președintele Comisiei Juridice din Senat, în mesajul său de pe rețelele sociale.

CLICK: “Programul lui Marcel Ciolacu, un colaj manipulator marca PSD”, susține senatorul PNL Cristian Niculescu-Tagarlas

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!